A szegedi nagybanin is arattak az áfacsaló bűnszervezet zöldségesei

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
20200312 Szeged A Szegedi Zöldség és Gyümölcs Nagybani Piac Import gyümölcsök Képen: Spanyol fokhagyma Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Kétszázmillió forint értékben csaltak el áfát egy, a NAV által leleplezett, zöldségekkel kereskedő bűnszervezet tagjai – tudatta ma az Agrokép.

Zöldségekkel kereskedő bűnözői csoport tagjai ellen indult eljárás, akik a gyanú szerint több száz millió forint értékben árusítottak úgy petrezselymet és fokhagymát, hogy beszerzéseiket fiktív számlákkal fedezték, és kétszázmillió forint áfát csaltak el. A gyanúsítottak Lengyelországból és belföldről vásároltak petrezselymet, valamint fokhagymát – tájékoztatott Barnáné Horváth Melinda, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.A zöldségeket strómanok nevén lévő cégeken futtatták át, majd különböző vállalkozások nevében hozták forgalomba.

A zöldségeket strómanok nevén lévő cégeken futtatták át, majd különböző vállalkozások nevében hozták forgalomba.

A termékek a Szegedi Nagybani piacon is felbukkantak – írja az oldal.

A nyolcszázmillió forint értékű fiktív számlákat egy dél-alföldi garázsban állították ki, majd felvitték a NAV rendszerébe. A valótlan iratokkal mintegy kétszázmillió forint áfát csaltak el – ismertette.

A pénzügyi nyomozóknak sikerült lefoglalniuk egy éppen értékesített fokhagymaszállítmány teljes értékét, az egyik cég számlájáról és a fiktív bizonylatok kiállítását koordináló könyvelő széfjéből pedig több millió forintot. A lefoglalt összeg elérte a húszmillió forintot.

A NAV munkatársai tizenöt helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékokat. A könyvelőt bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. Az ügyben eddig nyolc ember ellen indult eljárás.

További érdekes híreket talál az Agrokép oldalán!

Fotók!
Előző sztori

Forgalommal szemben kerékpározott az M43-as autópályán egy idős férfi

Következő sztori

Újabb díjat nyer Karikó Katalin