Közélet

A járvány idén is beleszól a szegedi szilveszterbe és az adventi készülődésbe

A járvány idén is beleszól a szegedi szilveszterbe és az adventi készülődésbe

2021. november 22., hétfő
A járvány idén is beleszól a szegedi szilveszterbe és az adventi készülődésbe

A járványhelyzet idén sem engedi, hogy minden megszokott legyen az év végi ünnepek alatt. Bár a karácsonyi vásárt a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően megtartják, a szilveszteri buli a Széchenyi téren elmarad és az adventi gyertyagyújtás is csak online lesz követhető-olvasható az önkormányzat közleményében.

Az önkormányzat közleményét változatatás nélkül közöljük

Tisztelt Szerkesztőség!

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata online tartja meg az adventi gyertyagyújtást. Elmarad a szilveszteri ünnepség a Széchenyi téren.

A szegediek biztonsága érdekében 2021-ben kizárólag az online térben tartja meg Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata az adventi gyertyagyújtást, ugyanakkor a Dóm téri karácsonyi vásárt megrendezik a hatályos jogszabályok betartásával.
Bár Szegeden az átoltottság meghaladja az európai átlagot, az önkormányzat nem szeretné a hozzánk érkező vendégek egészségét sem kockáztatni, ezért a népszerű adventi gyertyagyújtás csak az online térben lesz látható. A Széchenyi téri szilveszteri ünnepség pedig elmarad.
Az adventi koszorú négy gyertyáját egymás utáni sorrendben: Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere, Knezevics Viktor, Szeged Pro Urbe díjazottja, Szabó Sándor, Szeged országgyűlési képviselője és Karikó Katalin, Szeged város díszpolgára gyújtja meg.
A gyertyagyújtásról készült videófelvételeket az önkormányzat médiafelületein lehet majd megtekinteni.

Szeged, 2021. november 22.

Tisztelettel:
SZMJV Polgármesteri Hivatal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.