Közélet

Végre nem kell fagyoskodni: beindult a távfűtés Szegeden

Végre nem kell fagyoskodni: beindult a távfűtés Szegeden

2021. október 9., szombat
Végre nem kell fagyoskodni: beindult a távfűtés Szegeden

Valószínűleg tavaszig már folyamatos lesz a távfűtés. Négy körzetben már a geotermikus energia is hozzájárul az ellátáshoz, ami jelentős mértékben csökkenti a szén-dioxid kibocsátást a városban írja a Délmagyar.

A cikk szerint a Szegedi Távfűtő Kft. kedden este indította be a rendszert, hogy a szerdára megérkező jelentős lehűlésre már érezhető legyen a radiátorok melegedése. Kóbor Balázs, a SZETÁV igazgatója a lapnak elmondta, bár jogszabály szerint erre még nem lett volna szükség, figyelembe vették a bölcsődék és az óvodák igényét.

Megemlítik, hogy szerda estére az utolsó körzetben is melegedtek a távfűtött lakások radiátorai, így mostanra az a néhány ház maradt csak hidegen, ahol esetleg a hőközpont állapota nem volt megfelelő vagy például nyáron leengedték a rendszerből a vizet és azt nem töltötték vissza.

Kóbor Balázs megjegyezte, a bejelentések száma kevesebb mint fele az ilyenkor szokásosnak. Hozzátette: jelenleg nem látszik olyan mértékű felmelegedés érkezése, ami indokolná a távfűtés leállítását, így az mostantól valószínűleg tavaszig folyamatos lesz.

Kitért arra is, hogy mostanra már 4 geotermikus rendszer is üzemkész állapotban van a városban, azok próbaüzemben működnek egész szezonban. – Ezek csaknem 14 ezer lakás esetében járulnak hozzá az ellátáshoz és adnak hozzá a hőközpontok teljesítményéhez. Mindez hatalmas mértékben csökkenti a szén-dioxid kibocsátást – jegyezte meg az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.