Végre nem kell fagyoskodni: beindult a távfűtés Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Valószínűleg tavaszig már folyamatos lesz a távfűtés. Négy körzetben már a geotermikus energia is hozzájárul az ellátáshoz, ami jelentős mértékben csökkenti a szén-dioxid kibocsátást a városban írja a Délmagyar.

A cikk szerint a Szegedi Távfűtő Kft. kedden este indította be a rendszert, hogy a szerdára megérkező jelentős lehűlésre már érezhető legyen a radiátorok melegedése. Kóbor Balázs, a SZETÁV igazgatója a lapnak elmondta, bár jogszabály szerint erre még nem lett volna szükség, figyelembe vették a bölcsődék és az óvodák igényét.

Megemlítik, hogy szerda estére az utolsó körzetben is melegedtek a távfűtött lakások radiátorai, így mostanra az a néhány ház maradt csak hidegen, ahol esetleg a hőközpont állapota nem volt megfelelő vagy például nyáron leengedték a rendszerből a vizet és azt nem töltötték vissza.

Kóbor Balázs megjegyezte, a bejelentések száma kevesebb mint fele az ilyenkor szokásosnak. Hozzátette: jelenleg nem látszik olyan mértékű felmelegedés érkezése, ami indokolná a távfűtés leállítását, így az mostantól valószínűleg tavaszig folyamatos lesz.

Kitért arra is, hogy mostanra már 4 geotermikus rendszer is üzemkész állapotban van a városban, azok próbaüzemben működnek egész szezonban. – Ezek csaknem 14 ezer lakás esetében járulnak hozzá az ellátáshoz és adnak hozzá a hőközpontok teljesítményéhez. Mindez hatalmas mértékben csökkenti a szén-dioxid kibocsátást – jegyezte meg az igazgató.

Előző sztori

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Tágas Tér Fesztivált Szegeden

Következő sztori

Albánia a Puskás Arénában is nyert a magyar válogatott ellen