Közélet

Új üzemet épít a Pick Szeged a Szabadkai úton

Új üzemet épít a Pick Szeged a Szabadkai úton

2021. október 9., szombat
Új üzemet épít a Pick Szeged a Szabadkai úton

A jelenlegi szalámitermelés elérte a gyártókapacitás maximumát, így az exportlehetőségek kihasználása érdekében bővít a Pick Szeged Zrt.Azépítkezés több fázisban, három év alatt valósul meg.

A Pick Szeged Zrt. életében meghatározó az új készítményüzem-beruházás: a vállalat történetének elmúlt négy évtizedében nem volt példa ehhez hasonló jelentőségű és nagyságú projektre.

A komoly hagyományokkal rendelkező téliszalámi-gyártás bővítését lehetővé tevő új üzemet a Szabadkai úti telepükön húzzák fel. Az új üzem a meglévő érlelőtorony tőszomszédságában épül majd, ahol a régi elavult, használaton kívüli objektumok elbontását rövidesen megkezdik.

Az új gyárban a legmodernebb, kifejezetten a téliszalámi készítéséhez kifejlesztett technológiát alkalmazzák majd. A szalámi jól megszokott minőségét és ízvilágát a változatlan receptúra, valamint az előállítás hagyományos lépéseinek (például füstölés, érlelés) megőrzése a jövőben is garantálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.