Új üzemet épít a Pick Szeged a Szabadkai úton

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jelenlegi szalámitermelés elérte a gyártókapacitás maximumát, így az exportlehetőségek kihasználása érdekében bővít a Pick Szeged Zrt. Az építkezés több fázisban, három év alatt valósul meg.

A Pick Szeged Zrt. életében meghatározó az új készítményüzem-beruházás: a vállalat történetének elmúlt négy évtizedében nem volt példa ehhez hasonló jelentőségű és nagyságú projektre.

A komoly hagyományokkal rendelkező téliszalámi-gyártás bővítését lehetővé tevő új üzemet a Szabadkai úti telepükön húzzák fel. Az új üzem a meglévő érlelőtorony tőszomszédságában épül majd, ahol a régi elavult, használaton kívüli objektumok elbontását rövidesen megkezdik.

Az új gyárban a legmodernebb, kifejezetten a téliszalámi készítéséhez kifejlesztett technológiát alkalmazzák majd. A szalámi jól megszokott minőségét és ízvilágát a változatlan receptúra, valamint az előállítás hagyományos lépéseinek (például füstölés, érlelés) megőrzése a jövőben is garantálja.

Előző sztori

A hajrában mentett pontot a magyar U21-es válogatott a Szent Gellért Fórumban

Következő sztori

Két embercsempészt és húsz migránst fogtak a rendőrök Szegednél egy lakóautóban