Tudnak a rendőrök is a “gyorsulási versenyekről”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn írtuk meg, hogy a Szent Gellért Fórumon rendezett válogatott labdarúgó mérkőzés után a Kereskedő köz felé távozók nem várt autóversenybe futottak bele.

A Kereskedő közben évek óta, hétről hétre megrendezett

illegális gyorsulási verseny pénteki futama volt, azon kellett áthajtaniuk a delegációknak, csapatoknak, VIP vendégeknek és az újságíróknak.

A rendőrségnek elküldtük kérdéseinket a konkrét esettel kapcsolatban is, és általánosságban is rákérdeztünk a rendszeresen visszatérő jelenségre.

A versenypálya hétköznap

Válaszukból kiderül, hogy tudomásuk van arról, hogy a Kereskedő közben van gyorsulási verseny, mivel ahogy írták: többször is ellenőrzést tartottak ott a Kormányhivatal munkatársaival. Ezek során volt olyan autó, aminek azonnal visszavonták a forgalmi engedélyét, vagy éppen az átalakítások miatt műszaki vizsgára küldték. Ezen felül helyszíni bírságot róttak ki, szabálysértési eljárásokat indítottak és közigazgatási bírságot is kiszabtak – közölték.

Azt is megírták, hogy ezeken a versenyekről nem tudnak olyanról, hogy baleset történt volna, de azt

leszögezték, hogy a jövőben is fokozott ellenőrzéseket tartanak.

Arra a kérdésünkre, hogy a Szent Gellért Fórumban tartott tömegrendezvény idején hogyan fordulhatott elő, hogy a résztvevők távozása balesetveszélyes körülmények között történt, illetve milyen megoldásokat látnak arra, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló, arra nem kaptunk érdemi választ.

Előző sztori

Húszezer plüssfigurát osztanak szét gyerekeknek a Bohócdoktorok

Következő sztori

Orbán Viktor: felkészültünk a negyedik hullámra