Közélet

Tudnak a rendőrök is a "gyorsulási versenyekről"!

Tudnak a rendőrök is a "gyorsulási versenyekről"!

2021. október 15., péntek
Tudnak a rendőrök is a "gyorsulási versenyekről"!

Hétfőn írtuk meg, hogy a Szent Gellért Fórumon rendezett válogatott labdarúgó mérkőzés után a Kereskedő köz felé távozók nem várt autóversenybe futottak bele.

https://szegedma.hu/2021/10/nem-vart-autoversenybe-csoppentek-a-szent-gellert-forumbol-tavozok

A Kereskedő közben évek óta, hétről hétre megrendezett

illegális gyorsulási verseny pénteki futama volt, azon kellett áthajtaniuk a delegációknak, csapatoknak, VIP vendégeknek és az újságíróknak.

A rendőrségnek elküldtük kérdéseinket a konkrét esettel kapcsolatban is, és általánosságban is rákérdeztünk a rendszeresen visszatérő jelenségre.

A versenypálya hétköznap

Válaszukból kiderül, hogy tudomásuk van arról, hogy a Kereskedő közben van gyorsulási verseny, mivel ahogy írták: többször is ellenőrzést tartottak ott a Kormányhivatal munkatársaival. Ezek során volt olyan autó, aminek azonnal visszavonták a forgalmi engedélyét, vagy éppen az átalakítások miatt műszaki vizsgára küldték. Ezen felül helyszíni bírságot róttak ki, szabálysértési eljárásokat indítottak és közigazgatási bírságot is kiszabtak - közölték.

Azt is megírták, hogy ezeken a versenyekről nem tudnak olyanról, hogy baleset történt volna, de azt

leszögezték, hogy a jövőben is fokozott ellenőrzéseket tartanak.

Arra a kérdésünkre, hogy a Szent Gellért Fórumban tartott tömegrendezvény idején hogyan fordulhatott elő, hogy a résztvevők távozása balesetveszélyes körülmények között történt, illetve milyen megoldásokat látnak arra, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló, arra nem kaptunk érdemi választ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.