Tovább romlik a helyzet: még több az új fertőzött

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2548, a tegnaphoz képest 187-el több fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában és újabb 24 beteg hunyt el.

További 128-an kerültek kórházba tegnaphoz képest, így összesen már 1233-an szorulnak ápolásra. Lélegeztetőgépen 169-en vannak, 14-gyel többen.

Az oltási hajlandóság továbbra is kínkeserves, 2943-an adatták be magukat egy nap alatt az első oltást, és majdnem 4000-en a másodikat. Ugyanakkor a harmadik oltás lehetőségével nagyon sokan élnek, 26 ezren vették fel egyetlen nap alatt.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón elmondta: ameddig a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértői és a virológus szakemberek nem tartják indokoltnak, nem vezetnek be korlátozó intézkedéseket.

Azt is hozzátette, hogy nem tartja jó ötletnek, ha a Békemenetre nagyobb tömegek érkeznének Románia területéről az ottani rendkívül súlyos helyzetre tekintettel.

Ugyanakkor az RTL Híradó nemrég idézte Galgóczi Ágnes, a NNK osztályvezetőjének Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát, mely szerint indokolt lenne a kötelező maszkhasználat visszavezetése. Ugyanerre utalt korábban a Magyar Tudományos Akadémia is.

(via koronavirus.gov.hu, RTL)

Előző sztori

Nem kapott bankkártyát, a bankfiók felgyújtásával fenyegetőzött

Következő sztori

Eltörte a tacskó lábát a makói tanár, a rendőrség szerint nem történt állatkínzás