Egészség

Tovább romlik a helyzet: még több az új fertőzött

Tovább romlik a helyzet: még több az új fertőzött

2021. október 22., péntek
Tovább romlik a helyzet: még több az új fertőzött

2548, a tegnaphoz képest 187-el több fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában és újabb 24 beteg hunyt el.

További 128-an kerültek kórházba tegnaphoz képest, így összesen már 1233-an szorulnak ápolásra. Lélegeztetőgépen 169-en vannak, 14-gyel többen.

Az oltási hajlandóság továbbra is kínkeserves, 2943-an adatták be magukat egy nap alatt az első oltást, és majdnem 4000-en a másodikat. Ugyanakkor a harmadik oltás lehetőségével nagyon sokan élnek, 26 ezren vették fel egyetlen nap alatt.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón elmondta: ameddig a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértői és a virológus szakemberek nem tartják indokoltnak, nem vezetnek be korlátozó intézkedéseket.

Azt is hozzátette, hogy nem tartja jó ötletnek, ha a Békemenetre nagyobb tömegek érkeznének Románia területéről az ottani rendkívül súlyos helyzetre tekintettel.

Ugyanakkor az RTL Híradó nemrég idézte Galgóczi Ágnes, a NNK osztályvezetőjének Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát, mely szerint indokolt lenne a kötelező maszkhasználat visszavezetése. Ugyanerre utalt korábban a Magyar Tudományos Akadémia is.

(via koronavirus.gov.hu, RTL)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.