Sport

Tisztikeresztet kapott a szegedi Kopasz Bálint és Kárász Anna

Tisztikeresztet kapott a szegedi Kopasz Bálint és Kárász Anna

2021. október 15., péntek
Tisztikeresztet kapott a szegedi Kopasz Bálint és Kárász Anna

A kormányfő előterjesztésére egy tucat sportolónak és edzőiknek adott át érdemrendet Áder János köztársasági elnök.A kitüntetettek közt van a szegedi születési Kopasz Bálint és a szegedi klubban sportoló Kárász Anna kajakosok is.

Az Érdemrendeket pénteken az Országházban olyan élsportolóknak és edzőiknek adták át, akik a tokiói olimpiai játékokon a legeredményesebbek voltak. A Magyar Érdemrend legmagasabb kitüntetését, a Nagykeresztet Kozák Danuta kajakozó és Szilágyi Áron kardvívó vehették át. Előbbi hatszoros, utóbbi háromszoros olimpiai bajnok lett idén.

A középkeresztet Csipes Tamara kajakozó; Hosnyánszky Norbert vízilabdázó; Märcz Tamás András, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya; Varga Dénes Andor vízilabdázó és Vörös Zsuzsanna felkészítő edző kapták.

A tisztikeresztet kapták meg az idén olimpiai bajnok Kopasz Bálint és Kárász Anna szegedi kajakosok. A szintén szegedi kajakos Varga Katalin Eszter Magyar Arany Érdemkeresztet kapott.

Rajtuk kívül Decsi András válogatott vezetőedző; Hadvina Dóra kajakozó; Lőrincz Tamás birkózó; Milák Kristóf úszó; Sike András válogatott edző; Somogyi Béla válogatott edző és Tótka Sándor kajakozó részesültek ugyanebben a kitüntetésben. A legeredményesebb paralimpikonjaink és edzőik is tisztikeresztben részesültek, azaz Ekler Luca atléta; Illés Fanni úszó; Kiss Péter Pál kajakozó; Konkoly Zsófia úszó; Osváth Richárd Sándor vívó; Pap Marina Bianka úszó; Szalma László felkészítő edző és Veres Amarilla vívó.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.