Tisztikeresztet kapott a szegedi Kopasz Bálint és Kárász Anna

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormányfő előterjesztésére egy tucat sportolónak és edzőiknek adott át érdemrendet Áder János köztársasági elnök. A kitüntetettek közt van a szegedi születési Kopasz Bálint és a szegedi klubban sportoló Kárász Anna kajakosok is.

Az Érdemrendeket pénteken az Országházban olyan élsportolóknak és edzőiknek adták át, akik a tokiói olimpiai játékokon a legeredményesebbek voltak. A Magyar Érdemrend legmagasabb kitüntetését, a Nagykeresztet Kozák Danuta kajakozó és Szilágyi Áron kardvívó vehették át. Előbbi hatszoros, utóbbi háromszoros olimpiai bajnok lett idén.

A középkeresztet Csipes Tamara kajakozó; Hosnyánszky Norbert vízilabdázó; Märcz Tamás András, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya; Varga Dénes Andor vízilabdázó és Vörös Zsuzsanna felkészítő edző kapták.

A tisztikeresztet kapták meg az idén olimpiai bajnok Kopasz Bálint és Kárász Anna szegedi kajakosok. A szintén szegedi kajakos Varga Katalin Eszter Magyar Arany Érdemkeresztet kapott.

Rajtuk kívül Decsi András válogatott vezetőedző; Hadvina Dóra kajakozó; Lőrincz Tamás birkózó; Milák Kristóf úszó; Sike András válogatott edző; Somogyi Béla válogatott edző és Tótka Sándor kajakozó részesültek ugyanebben a kitüntetésben. A legeredményesebb paralimpikonjaink és edzőik is tisztikeresztben részesültek, azaz Ekler Luca atléta; Illés Fanni úszó; Kiss Péter Pál kajakozó; Konkoly Zsófia úszó; Osváth Richárd Sándor vívó; Pap Marina Bianka úszó; Szalma László felkészítő edző és Veres Amarilla vívó.

via MTI

Előző sztori

Közös járőrszolgálatot indítanak a magyar-szerb határon

Következő sztori

Egy háromgyermekes üllési anyukát köszöntöttek a vidéki nők napján