Sport

Szerdán hazai pályán is bemutatkozik a Szedeák

Szerdán hazai pályán is bemutatkozik a Szedeák

2021. október 4., hétfő
Szerdán hazai pályán is bemutatkozik a Szedeák

A Naturtex-SZTE-Szedeák szerdán 18 órakor a Kaposvárt látja vendégül az Újszegedi Sportcsarnokban.

Mozgalmas napokon van túl a Naturtex-SZTE Szedeák felnőtt csapata. Szrecsko Szekulovics együttese pénteken ért haza az oroszországi Krasznojarszkból, ahol a FIBA EuropeCup selejtezőjében volt érdekelt - szerdán azonban már a bajnokságban voltak érdekeltek. Az NB I./A csoportjában eddig egy meccset játszottak, a Szolnok otthonában egyetlen ponttal, 77–76-ra kaptak ki a szegedi kosarasok.

– Nagyon fárasztó volt az elmúlt hét, hiszen gyakorlatilag Ázsiában voltunk. Jól működött a játékunk a EuropeCup selejtezőjében, a németek ellen egy nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl. Most vissza kell jönnünk a bajnoki ritmusra, és muszáj játszanunk szerdán, bármennyire fáradtak vagyunk. A nyáron kétszer is játszottunk a Kaposvárral, és bár mindkét meccset elveszítettük, de úgy érzem, védekezésben sikerült javulnunk – idézi Szrecsko Szekulovics vezetőedzőt a Szedeák Facebook-oldala.

Kerpel-Fronius Balázs csapatkapitány kiért rá, a csapat minden tagjának nagy megtiszteltetés volt játszani a nemzetközi kupában. – Nyugodtan nézhetünk a tükörbe, mert jó eredményt értünk el Oroszországban. Fájó, hogy ilyen közel voltunk Szolnokon a győzelemhez, de a védekezésünk feljavult az oroszországi meccsek alatt is. Egy hetet voltunk összezárva, ez jót tesz a csapat kémiájának, sikernek könyvelhetjük el ezt a túrát. Látszik rajtunk a fáradtság persze, de várjuk a szerdai találkozót.

A klub elnöke, dr. Kardos Péter azt mondta, bizonyos szempontból könnyebb volt az idei szezont megelőző munka, másik oldalról viszont legalább olyan nehéz is. Kiemelte, a tavalyi teljesítmény után könnyebben tudtak tárgyalni a szponzoraikkal.

– Ezúton is köszönjük a Naturtexnek, az egyetemnek és a városnak is, hogy igyekeztek segíteni abban, hogy a tavalyi szintet tudjuk tartani. Abból a szempontból viszont nehezebb volt, hogy egy harmadik hely után kicsit más az elvárás a szurkolók és a szponzorok felől is, igyekszünk ezeknek megfelelni – fogalmazott a Szedeák első embere.

A szerdán 18 órakor kezdődőmérkőzésre csak védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók mehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.