Szerdán hazai pályán is bemutatkozik a Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Naturtex-SZTE-Szedeák szerdán 18 órakor a Kaposvárt látja vendégül az Újszegedi Sportcsarnokban.

Mozgalmas napokon van túl a Naturtex-SZTE Szedeák felnőtt csapata. Szrecsko Szekulovics együttese pénteken ért haza az oroszországi Krasznojarszkból, ahol a FIBA EuropeCup selejtezőjében volt érdekelt – szerdán azonban már a bajnokságban voltak érdekeltek. Az NB I./A csoportjában eddig egy meccset játszottak, a Szolnok otthonában egyetlen ponttal, 77–76-ra kaptak ki a szegedi kosarasok.

– Nagyon fárasztó volt az elmúlt hét, hiszen gyakorlatilag Ázsiában voltunk. Jól működött a játékunk a EuropeCup selejtezőjében, a németek ellen egy nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl. Most vissza kell jönnünk a bajnoki ritmusra, és muszáj játszanunk szerdán, bármennyire fáradtak vagyunk. A nyáron kétszer is játszottunk a Kaposvárral, és bár mindkét meccset elveszítettük, de úgy érzem, védekezésben sikerült javulnunk – idézi Szrecsko Szekulovics vezetőedzőt a Szedeák Facebook-oldala.

Kerpel-Fronius Balázs csapatkapitány kiért rá, a csapat minden tagjának nagy megtiszteltetés volt játszani a nemzetközi kupában. – Nyugodtan nézhetünk a tükörbe, mert jó eredményt értünk el Oroszországban. Fájó, hogy ilyen közel voltunk Szolnokon a győzelemhez, de a védekezésünk feljavult az oroszországi meccsek alatt is. Egy hetet voltunk összezárva, ez jót tesz a csapat kémiájának, sikernek könyvelhetjük el ezt a túrát. Látszik rajtunk a fáradtság persze, de várjuk a szerdai találkozót.

A klub elnöke, dr. Kardos Péter azt mondta, bizonyos szempontból könnyebb volt az idei szezont megelőző munka, másik oldalról viszont legalább olyan nehéz is. Kiemelte, a tavalyi teljesítmény után könnyebben tudtak tárgyalni a szponzoraikkal.

– Ezúton is köszönjük a Naturtexnek, az egyetemnek és a városnak is, hogy igyekeztek segíteni abban, hogy a tavalyi szintet tudjuk tartani. Abból a szempontból viszont nehezebb volt, hogy egy harmadik hely után kicsit más az elvárás a szurkolók és a szponzorok felől is, igyekszünk ezeknek megfelelni – fogalmazott a Szedeák első embere.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzésre csak védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók mehetnek.

Előző sztori

Botka László Márki-Zay-jal találkozott, és ennek nem mindenki örül

Következő sztori

FK Szeged-játékos nyerte az I. Országos Tizenegyesrúgó bajnokságot