Szegeden közel 300 új fertőzött van, országosan több, mint négyezer

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus-világjárvány újabb hulláma hazánkba is berobbant. A leginkább delta variáns okozta megbetegedések száma napról napra exponenciálisan növekszik, de még mindig nem késő beoltatnia magát annak, aki nem tette – ugyanis így tudja a leghatékonyabban megvédeni saját magát és környezetét.

Szinte minden nap új negatív rekordok dőlnek az új azonosított fertőzöttek tekintetében. Magyarország kiváló átoltottságának köszönhetően még mindig sokkal jobban áll a vírussal folytatott harcban, mint a környező európai országok, azonban továbbra is vannak, akik nem szeretnék beoltatni magukat – most ők vannak a legnagyobb veszélyben.

 Tegnap 4039 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 45 többségében idős, krónikus beteg A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 797 142-en győzték le a kórt, az aktív fertőzöttek száma pedig 31 544 főre emelkedett. Jelenleg 1 970 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

“Patásördög ez a Gyurcsány” – az időseknél is tarol az Elkxrtuk

Következő sztori

Egy éjszaka alatt több, mint 110 migránst füleltek le Szeged környékén