Sötéten indul a hét: több mint 3200 új fertőzött volt az elmúlt három napban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem festenek túl jól a hétvégéről érkezett járványadatok, ugyanakkor Magyarországon még továbbra is nagyon jól alakul a vírushelyzet a szomszédainkhoz képest – Romániában például olyannyira túlterhelt az egészségügyi rendszer, hogy a magyar kórházak a határ mentén átvállalják 50 koronavírusos beteg ápolását. Mindeközben Orbán Viktor a harmadik védőoltást is felvette vasárnap, ezzel is példát mutatva a magyar emberek számára, hogy csak így győzgető le a vírus.

Hamarosan 1 milliós a háromszor oltottak száma

A beoltottak száma 5 924 063, közülük 5 700 021-en a második oltását is megkapták, 997 ezren pedig a felvették a harmadikat. Az elmúlt három nap összesen 3274 új fertőzöttet igazoltak, továbbá elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 402 főre emelkedett. Azonban a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 791 998-an győzték le a kórt, az aktív fertőzöttek száma pedig 13 989. Jelenleg 908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen. 

Grafikon: MTI

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Banksy bukása Szegeden: elfogtak egy rutinos graffitiművészt

Következő sztori

Lemondatná Márki-Zay Pétert a polgármesteri posztról a vásárhelyi Fidesz