Gazdaság

Önjáró trolik érkeznek Szegedre

Önjáró trolik érkeznek Szegedre

2021. október 25., hétfő
Önjáró trolik érkeznek Szegedre

Megjelent a közbeszerzés, ami alapján új, alacsonypadlós trolibuszokat kap a város.

A Zöld Busz Programról szóló döntést még július 30-án ismertette Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár, ami alapján 123 elektromos autóbuszra és 4 önjáróra trolira lehetett pályázni. Utóbbit most már hivatalosan is Szeged kaphatja meg a pályázatok alapján. Ezek mellett nyolc elektromos autóbusz is érkezik majd.

Az államtitkár szerint ez a lépés új korszakot jelent a zöld közlekedésben, mivel számso nagyváros buszösszetétele alakul át és javul minőségében, miközben javítja az életminőséget.

A trolibuszok a Szegedi Közlekedési Társaság, míg az autóbuszok a Volánbusz flottáját bővítik. A gyártók november 18-ig tehetik meg ajánlataikat, így addigra az is kiderül, milyen gyártmányú járművek is érkeznek pontosan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.