Nyakunkon a korlátozások? 6688 fertőzött három nap alatt, költözik az egyik szegedi klinika

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntektől vasárnapig összesen 6688 új fertőzöttet azonosítottak, 75 beteg hunyt el és már 1588-an vannak kórházban, közülük 191-en lélegeztetőgépen.

A májusi szintre kezdetek romlani mostanra a járványadatok. Ez nem teljesen meglepő, hiszen egy ideje már érzékelhetően növekvő tendenciát mutat a kórházi ápoltak és a fertőzöttek száma, felfutó ágban van a negyedik hullám.

Egy héttel ezelőtt a kórházi ápoltak száma még 1000 alatt volt. A mintavételezések pozitivitási aránya pedig már 12% körül van.

Rusvai Miklós tegnap úgy nyilatkozott, hogy a mostani járványadatok kedvezőbbek az egy évvel ezelőttinél, ugyanakkor a középkorúak körében van a legtöbb oltatlan, ezért a fertőzöttek átlagéletkora is csökkent. Ennélfogva indokolt lenne visszaállítani a kötelező maszkhasználatot – ezt azonban nem csak ő, hanem jó pár szakember megjegyezte már.

Az oltási hajlandóság érdemben továbbra sem mutat növekvő tendenciát: 5 millió 938 ezer első oltott van, mögötte pedig jól felzárkózva a mindkét oltással rendelkezők. Ugyanakkor továbbra is felfutóban van az emlékeztető oltással élők száma.

Szegeden is helyeket ürítenek ki

Az SZTE Általános Orvostudományi Karának Urológiai Klinikáját már október 14-én át kellett költöztetni, mivel a Romániából érkező betegek, illetve az eleve megnövekedett fertőzésszám miatt ágyakat kellett felszabadítani. Erről maga a Klinika adott tájékoztatást a Facebook-oldalán. Az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika is átköltözött a Fül- Orr- Gégészeti Klinikára.

(via koronavirus.gov.hu)

Előző sztori

Szegedi érmek is születtek a hosszútávúszó OB-n

Következő sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.10.21.