Egészség

Nyakunkon a korlátozások? 6688 fertőzött három nap alatt, költözik az egyik szegedi klinika

Nyakunkon a korlátozások? 6688 fertőzött három nap alatt, költözik az egyik szegedi klinika

2021. október 25., hétfő
Nyakunkon a korlátozások? 6688 fertőzött három nap alatt, költözik az egyik szegedi klinika

Péntektől vasárnapig összesen 6688 új fertőzöttet azonosítottak, 75 beteg hunyt el és már 1588-an vannak kórházban, közülük 191-en lélegeztetőgépen.

A májusi szintre kezdetek romlani mostanra a járványadatok. Ez nem teljesen meglepő, hiszen egy ideje már érzékelhetően növekvő tendenciát mutat a kórházi ápoltak és a fertőzöttek száma, felfutó ágban van a negyedik hullám.

Egy héttel ezelőtt a kórházi ápoltak száma még 1000 alatt volt. A mintavételezések pozitivitási aránya pedig már 12% körül van.

Rusvai Miklós tegnap úgy nyilatkozott, hogy a mostani járványadatok kedvezőbbek az egy évvel ezelőttinél, ugyanakkor a középkorúak körében van a legtöbb oltatlan, ezért a fertőzöttek átlagéletkora is csökkent. Ennélfogva indokolt lenne visszaállítani a kötelező maszkhasználatot - ezt azonban nem csak ő, hanem jó pár szakember megjegyezte már.

Az oltási hajlandóság érdemben továbbra sem mutat növekvő tendenciát: 5 millió 938 ezer első oltott van, mögötte pedig jól felzárkózva a mindkét oltással rendelkezők. Ugyanakkor továbbra is felfutóban van az emlékeztető oltással élők száma.

Szegeden is helyeket ürítenek ki

Az SZTE Általános Orvostudományi Karának Urológiai Klinikáját már október 14-én át kellett költöztetni, mivel a Romániából érkező betegek, illetve az eleve megnövekedett fertőzésszám miatt ágyakat kellett felszabadítani. Erről maga a Klinika adott tájékoztatást a Facebook-oldalán. Az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika is átköltözött a Fül- Orr- Gégészeti Klinikára.

(via koronavirus.gov.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.