Nemesi Pál: 2026-ban már áthaladhatunk a harmadik hídon

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tervezéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás hamarosan lejár, de az engedélyeztetési tervdokumentációk elkészítése egy hosszabb folyamat lesz – nyilatkozta a Dél-alföldi Regionális Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network Szeged közös gazdasági konferenciáján Szegeden.

Az már borítékolható, hogy a régóta emlegetett harmadik híd előbb-utóbb meg fog valósulni, az azonban még mindig nyitott kérdés, hogy végül kik fogják megépíteni. A tendert szeptemberben kiírták, és ahogy Nemesi említette is, hamarosan le is zárul.

A rendezvényen ismét elmondta a kormánybiztos, hogy első ütemben egy 2×2 sávos autósforgalom közlekedhetne rajta, míg második ütemben kerülne rá vasút is. Ami némileg újdonság, de mindenképp bíztató, hogy a 47-es út bővítése is tervezőasztalon van a Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba-Debrecen között közlekedőknek.

Nemesi szerint a tender lejárta után egy hosszabb fejezet kezdődik el: az engedélyeztetési tervdokumentációk elkészítése, a kivitelező kiválasztása és végül maga az építkezés. Mindez szeritne várhatóan 2026-ig el is készülhet.

Előző sztori

Európa jövőjéről tartanak konferenciát Szegeden

VIDEÓ
Következő sztori

Egy macska végzi az önkormányzat feladatát a Klapka téren!