Hírzóna

Nemesi Pál: 2026-ban már áthaladhatunk a harmadik hídon

Nemesi Pál: 2026-ban már áthaladhatunk a harmadik hídon

2021. október 27., szerda
Nemesi Pál: 2026-ban már áthaladhatunk a harmadik hídon

A tervezéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás hamarosan lejár, de az engedélyeztetési tervdokumentációk elkészítése egy hosszabb folyamat lesz - nyilatkozta a Dél-alföldi Regionális Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network Szeged közös gazdasági konferenciáján Szegeden.

Az már borítékolható, hogy a régóta emlegetett harmadik híd előbb-utóbb meg fog valósulni, az azonban még mindig nyitott kérdés, hogy végül kik fogják megépíteni. A tendert szeptemberben kiírták, és ahogy Nemesi említette is, hamarosan le is zárul.

A rendezvényen ismét elmondta a kormánybiztos, hogy első ütemben egy 2x2 sávos autósforgalom közlekedhetne rajta, míg második ütemben kerülne rá vasút is. Ami némileg újdonság, de mindenképp bíztató, hogy a 47-es út bővítése is tervezőasztalon van a Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba-Debrecen között közlekedőknek.

Nemesi szerint a tender lejárta után egy hosszabb fejezet kezdődik el: az engedélyeztetési tervdokumentációk elkészítése, a kivitelező kiválasztása és végül maga az építkezés. Mindez szeritne várhatóan 2026-ig el is készülhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.