Mennyire előnyös a telefonszám tudakozó használata?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A hétköznapi telefonkönyvek már lassan a múlt homályába vesznek. A korábban nagy segítséget nyújtó vaskos kötetek helyébe az internetes telefonszám tudakozó alkalmazások léptek, maximálisan kihasználva az online világ nyújtotta lehetőségeket. Ugyanakkor a telefonos szolgáltatóknál csak egy opció kínálkozik ez pedig az online tudakozó, ha névre vagy telefonszámra szeretnénk keresni. Természetesen, ha az illető száma eleve titkos, akkor nem kapunk releváns találatot. Cikkünkben erről is szó lesz, illetve a telefonszámunk védelméről annak érdekében, hogy a cyberbűnözők ne veszélyeztessék magánéletünket.

Mire használhatom a telefonszám tudakozó szolgáltatást?

A telefonszám tudakozó gyorsan teszi elérhetővé a telefonszámok leinformálását. Egyszerűen beírjuk a keresni kívánt nevet és a rendszer azonnal megadja, hogy milyen telefonszám, vagy telefonszámok tartoznak hozzá. Mivel a lista elég hosszúra nyúlhat ennek kiküszöbölésére ajánlatos pontos címet (pl.: város, utca és házszám) megadni. Azonban lehet, hogy még ez sem elég és további szűkítésre van szükség a pontos kereséshez, de így is lehetséges, hogy az illető telefonszáma alapból titkosított. Tulajdonképpen az egész szisztéma úgy működik, mint a klasszikus telefonkönyveknél, ahol szintén fontos a pontos cím.

Egyéb alternatívák

A hazai telefonszolgáltatóknak (Telekom, Telenor és Vodafone) is van tudakozó szolgáltatása, amely nagyon könnyen mobiltelefonunkról – köszönhetően az applikációknak – letölthetünk és alkalmazhatunk. Természetesen ezeket az ingyenes alkalmazásokat célszerű időnként a legújabb verzióra frissíteni, hogy a keresés mindig hatékony legyen.

Keresési opció lehet még maga a Google. Igen ám, csak itt rengeteg a találat és senkinek nincs arra ideje, hogy oldalakat nézzen át egy adott Szegedi telefonszámmal kapcsolatban.

Védjük a telefonszámunkat!

Folyamatosan megadjuk mobilszámunkat, amikor feliratkozunk webhelyekre és szolgáltatásokra, vagy bejelentkezünk egy appba vagy játékba a telefonon. Ha elfelejtjük a jelszót, akkor a korábban megadott telefonszámmal állítható vissza a fiók.

Egy telefonszám megszerzésével a hacker egyenként megkezdheti fiókjainak eltérítését, ha jelszavát elküldi a saját telefonjára. Megtéveszthetik az automatizált rendszereket – például a bankot -, hogy azt higgyék, hogy ők Ön, amikor felhívja az ügyfélszolgálatot. És ami még rosszabb, az eltulajdonított számmal feltörhetik a munkahelyi e-maileket és a dokumentumokat – potenciálisan kitéve a munkáltatóját adatlopásnak. Ezért meg kell védenie a telefonszámát. Ennek a legegyszerűbb módja, a szolgáltatójánál titkosítást kér és ha teheti, harmadik félnek (pl.: nyereményjáték, hírlevél…stb.) nem adja meg.

A telefonszám tudakozó jelentősége

A legtöbb szolgáltatással ellentétben itt ingyenes alternatíváról beszélhetünk, amely a nap 24 órájában hozzáférhető, regisztráció és díjfizetés nélkül. A telefonszám tudakozó igénybevételéhez okostelefonunk és villámgyors netkapcsolat kell.

Előző sztori

Sűrűbben közlekedik a 3-as és a 3F villamos Mindenszentekkor

Következő sztori

Átadták a Naturtex új szegedi gyártó- és irodaépületét