/

Már 50 ezren vették igénybe az otthonfelújítási támogatást

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezidáig ötvenezernél is több család igényelte meg az otthonfelújítási támogatást, közülük 36 ezren már meg is kapták. Novák Katalin elmondta, hogy ez már több, mint 65 milliárdos támogatás csak a családok számára, hogy jobb környezetet teremthessenek maguknak.

Ki igényelheti?

Ha önnek már van egy gyermeke, vagy épp úton van az első baba, nyert ügye van. Bármilyen felújítandó dologra, legyen az a konyhában vagy a tetőszerkezetben, legfeljebb 3 milliós, vissza nem térítendő támogatást lehet igénybe venni. Továbbá elérhető egy kedvező kamatozású, hatmilliós otthonfelújítási hitellehetőség is.

Még több felújításban tudnak segíteni

Újdonságnak számít, hogy olyan kültéri munkálatokra is fel lehet venni a támogatást, mint például egy külső lépcsőnek a létrehozása. Továbbá egy jó hírrel is szolgálni tudott a tárca nélküli miniszter:

ezentúl azok is jogosultak lehetnek a támogatásra, akiknek 5 000 fortintot nem meghaladó köztartozásuk van.

Novák ugyanis elmondta, hogy sok esetben elutasítást tapasztaltak a pályázók, mert valamilyen köztartozással rendelkeztek. Mostantól – egy kritérium enyhítésének köszönhetően – ha ez az összeg ötezer forint alá csökken, érdemes újra beadni a pályázatot, mert előfordulhat, hogy más elbírálásban részesül.

Előző sztori

Szeged, ahol 1956 szikráját meggyújtották

Következő sztori

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok