Közélet

Már 50 ezren vették igénybe az otthonfelújítási támogatást

Már 50 ezren vették igénybe az otthonfelújítási támogatást

2021. október 16., szombat
Már 50 ezren vették igénybe az otthonfelújítási támogatást

Ezidáig ötvenezernél is több család igényelte meg az otthonfelújítási támogatást, közülük 36 ezren már meg is kapták. Novák Katalin elmondta, hogy ez már több, mint 65 milliárdos támogatás csak a családok számára, hogy jobb környezetet teremthessenek maguknak.

Ki igényelheti?

Ha önnek már van egy gyermeke, vagy épp úton van az első baba, nyert ügye van. Bármilyen felújítandó dologra, legyen az a konyhában vagy a tetőszerkezetben, legfeljebb 3 milliós, vissza nem térítendő támogatást lehet igénybe venni. Továbbá elérhető egy kedvező kamatozású, hatmilliós otthonfelújítási hitellehetőség is.

Még több felújításban tudnak segíteni

Újdonságnak számít, hogy olyan kültéri munkálatokra is fel lehet venni a támogatást, mint például egy külső lépcsőnek a létrehozása. Továbbá egy jó hírrel is szolgálni tudott a tárca nélküli miniszter:

ezentúl azok is jogosultak lehetnek a támogatásra, akiknek 5 000 fortintot nem meghaladó köztartozásuk van.

Novák ugyanis elmondta, hogy sok esetben elutasítást tapasztaltak a pályázók, mert valamilyen köztartozással rendelkeztek. Mostantól - egy kritérium enyhítésének köszönhetően - ha ez az összeg ötezer forint alá csökken, érdemes újra beadni a pályázatot, mert előfordulhat, hogy más elbírálásban részesül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.