Ma is több mint 600 az új fertőzött

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Stabilan több száz új koronavírusos megbetegedést regisztrálnak napról napra Magyarországon is – ezek többségét a delta-variáns okozza. A negyedik hullám tetőzéséről még csak találgatások születnek, az viszont biztos, hogy annál enyhébb lefolyású járványidőszakra számíthatunk, minél több ember van beoltva. Ezen felül tényleg nem árt elővigyázatosnak lenni, tegnap például megírtuk, hogy egy szegedi általános iskolába visszatért a maszkviselés:

A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt; egész pontosan 5 900 019-en, közülük 5 665 141 fő már a második oltását is megkapta, 833 ezren pedig a harmadik oltás lehetőségével is éltek.

Tegnap 629 új fertőzöttet igazoltak és 7 halálos áldozata volt a kórnak, így az elhunytak száma 30 253 főre emelkedett. Azonban a gyógyultak is egyre többen vannak, 787 230-an győzték le a betegséget. Az aktív fertőzöttek száma 8 316. Jelenleg 574 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 79-en vannak lélegeztetőgépen.  

Előző sztori

Idén 2,5 millióan kapnak a rekordmagasságú nyugdíjprémiumból

Következő sztori

Késsel támadt az alvó családra, egy hajszálon múlott a tragédia