Közélet

Ma délelőtt nagyon izgulunk Karikó Katalinért

Ma délelőtt nagyon izgulunk Karikó Katalinért

2021. október 4., hétfő
Ma délelőtt nagyon izgulunk Karikó Katalinért

Hétfőn hirdetik ki hogy idén ki kapja az orvosi Nobel-díjat. Bár nagyon komoly esélyes, de egyáltalán nem biztos, hogy Karikó  Katalin lesz a befutó. A szakmai vélemények szerint szoros verseny várható közte és az amerikai Drew Weissman között, aki szintén ezen a területen munkálkodott. Ha Karikó Katalin nem kapja meg az orvosi Nobel-díjat, akkor szerdán még reménykedhet a kémiai Nobel-díjban, de ott kevesebb eséllyel száll ringbe.

A bejelentést élőben követheti fél 12-től ezen a linken:

https://www.youtube.com/watch?v=01T0yOyD808

Karikó Katalin a Szegedi Tudományegyetemen végzett, magy az Egyesül Államokba ment kutatni a nyolcvanas években. A molekuláris biológus és biokémikus, az mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója. Sokat köszönhetünk neki a koronavírus-járvány elleni vakcinák előállításában. Munkásságáért idén számos kitüntetést és díjat vehetett át, Szeged díszpolgára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.