Politika

Közös járőrszolgálatot indítanak a magyar-szerb határon

Közös járőrszolgálatot indítanak a magyar-szerb határon

2021. október 15., péntek
Közös járőrszolgálatot indítanak a magyar-szerb határon

Magyarország és Szerbia bővítette az illegális migrációval szembeni együttműködését, a közös járőrözést a szerb-észak-macedón, illetve a magyar-szerb határon - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter Röszkén pénteken.

Mint mondta, közös cél, hogy más európai uniós országok is részt vegyenek ezekben az akciókban, ne csak Szerbia és Magyarország védje meg közösen határait - hangsúlyozta a politikus, példaként Csehországot és Ausztriát említve az együttműködéshez csatlakozó országok között.

Kifejtette, szerb kollégájával megbeszéléseik során érintették a járványhelyzetet. A pandémia várható magasabb hullámainak kezelésére készülve felfrissítették és kiegészítették azokat a szabályokat, melyek meghatározzák, kik léphetik át a határt a másik ország egészségügyi helyzetének veszélyeztetése nélkül. Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter úgy fogalmazott, a közös járőrszolgálat elindítása annak bizonyítéka, hogy a két ország közötti kapcsolatok a lehető legmagasabb szinten vannak jelenleg.

Hangsúlyozta, hogy a migrációs válságért egyik ország sem felelős, de annak következményeit kezelni kell.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.