Egészség

Koronavírus: hamarosan napi ezer fertőzött is lesz

Koronavírus: hamarosan napi ezer fertőzött is lesz

2021. október 7., csütörtök
Koronavírus: hamarosan napi ezer fertőzött is lesz

Nagy tempóban növekszik a napi új koronavírus fertőzöttek száma: mára több, mint 200-al nőtt az új beazonosított esetszám, az előző adathoz képest harmadával többen betegedtek meg huszonnégy óra leforgása alatt.A kormánynak nem áll szándékában egyelőre korlátozásokat bevezetni, álláspontjuk szerint erre, ha sor kerül, csak az oltatlanok körében lesz példa. Ennek ellenére például már az SZTE-n is kötelező a maszkhasználat, illetve egy szegedi általános iskolában is visszahozták a korábbi protokollt.

https://szegedma.hu/2021/10/ma-is-tobb-mint-600-az-uj-fertozott

Bár az esetszámok exponenciális növekedésbe kezdtek, a halálos áldozatok száma nem mutatott eddig kiugró változást. A mostani, negyedik járványhullámot a delta variáns okozza, amely sokkal gyorsabban és agresszívebben terjed a többi ismert vírusmutánsnál - a vakcina azonban ezzel szemben is hatásos. Magyarországon a beoltottak kevesebb, mint 1 százaléka fertőződik meg, intenzív lefolyású megbetegedéssel pedig nem kell számolniuk. Csak úgy állíthatjuk meg a vírust, ha beoltatjuk magunkat!

Tegnap 837 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 6 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 787 655-en gyógyultak ki a kórból, az aktív fertőzöttek száma pedig 8 722-re emelkedett. Jelenleg 627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 92-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.