Koronavírus: hamarosan napi ezer fertőzött is lesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy tempóban növekszik a napi új koronavírus fertőzöttek száma: mára több, mint 200-al nőtt az új beazonosított esetszám, az előző adathoz képest harmadával többen betegedtek meg huszonnégy óra leforgása alatt. A kormánynak nem áll szándékában egyelőre korlátozásokat bevezetni, álláspontjuk szerint erre, ha sor kerül, csak az oltatlanok körében lesz példa. Ennek ellenére például már az SZTE-n is kötelező a maszkhasználat, illetve egy szegedi általános iskolában is visszahozták a korábbi protokollt.

Bár az esetszámok exponenciális növekedésbe kezdtek, a halálos áldozatok száma nem mutatott eddig kiugró változást. A mostani, negyedik járványhullámot a delta variáns okozza, amely sokkal gyorsabban és agresszívebben terjed a többi ismert vírusmutánsnál – a vakcina azonban ezzel szemben is hatásos. Magyarországon a beoltottak kevesebb, mint 1 százaléka fertőződik meg, intenzív lefolyású megbetegedéssel pedig nem kell számolniuk. Csak úgy állíthatjuk meg a vírust, ha beoltatjuk magunkat!

Tegnap 837 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 6 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 787 655-en gyógyultak ki a kórból, az aktív fertőzöttek száma pedig 8 722-re emelkedett. Jelenleg 627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 92-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Egy félidő kevés volt a Szedeáknak a Kaposvár ellen

Következő sztori

Restaurált könyvritkaságokból nyílik kiállítás a Somogyiban