Közlekedés

Kiemelten fontos Szerbiának a Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztése

Kiemelten fontos Szerbiának a Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztése

2021. október 12., kedd
Kiemelten fontos Szerbiának a Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztése

Szerbia 70 millió eurós hitelt vesz fel az OTP Banktól a Szabadka-Szeged vasútvonal szerbiai szakaszának újjáépítésére és korszerűsítésére – derül ki a vajdasági Pannon RTV beszámolójából.

A cikk szerint a kölcsönt hét évre hagyják jóvá, ezt írja a törvényjavaslat, amelyről múlt héten a köztársasági képviselőház is tárgyalt. Az évi 1,85 százalékos kamatlábat kedvezőnek ítélte meg felszólalásában Gyivánovity Dániel.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője szerint ez a vasútvonal kiemelten fontos elsősorban azoknak a polgároknak a zavartalan, határ menti közlekedése szempontjából, akiket pártja képvisel.

Hozzátette, húsz év kellett ahhoz, hogy ez a projekt prioritást kapjon, és bekerüljön a Szerb Haladó Párttal kötött koalíciós szerződésbe.

Gyivánovity a felszólalásában elmondta, a munkálatok már nagyban folynak, és jó ütemben haladnak.
– Úgy véljük, hogy ennek a vasúti szakasznak stratégiai jelentősége van Szerbia és Magyarország összekötésében, és felvirágoztatást eredményez gazdasági és minden egyéb szempontból – fejtette kis álláspontját.

Mint arról a SzegedMa korábban beszámolt, Palkovics László szeptember végén kijelentette, hogy a Szeged–Szabadka vasútvonal jövő őszre elkészül. Az innovációs és technológiai miniszter elmondta, a magyar állam ebből a Szeged–Röszke összeköttetés korszerűsítését, villamosítását, illetve a határátkelő megépítését vállalta. A kivitelezés szintén október közepén startol el.

https://szegedma.hu/2021/09/palkovics-jovo-oszre-keszulhet-el-a-szeged-szabadka-vasutvonal-korszerusitese

Kiemelt képünk archív. Forrás: Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.