Két embercsempészt és húsz migránst fogtak a rendőrök Szegednél egy lakóautóban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében egy moldáv és egy ukrán állampolgár ellen indul büntetőeljárás, mert a gyanú szerint 20 illegális migránst próbáltak meg jogellenesen Magyarország területére szállítani – olvasható a rendőrség honlapján.

Mint írják, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. október 8-án az esti órákban Szeged belterületén vontak ellenőrzés alá egy cseh honosságú lakóautót, amit egy 19 éves moldáv férfi vezetett, míg mellette egy szintén 19 éves ukrán férfi tartózkodott.

Az autóban rajtuk kívül 20 illegális migráns tartózkodott, akik szomáliai, szudáni, etióp, kameruni, nigériai, szír illetve jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a két 19 éves férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Új üzemet épít a Pick Szeged a Szabadkai úton

Következő sztori

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Tágas Tér Fesztivált Szegeden