Krimi

Késsel támadt az alvó családra, egy hajszálon múlott a tragédia

Késsel támadt az alvó családra, egy hajszálon múlott a tragédia

2021. október 6., szerda
Késsel támadt az alvó családra, egy hajszálon múlott a tragédia

Volt élettársa családjának életére tört januárban az a férfi, aki ellen a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt több ember, részben 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettéért.

A vádirat szerint a férfi többször bántalmazta, illetőleg fenyegette volt élettársát, ami miatt a nő idén januárban anyaotthonba menekült. Erről azonban a férfit nem tájékoztatta, aki részben ebből az okból is adódóan felkereste volt élettársa testvérét az egyik megyebeli faluban. A vádlott január 20-án, este 7 órakor jelent meg a sértett családnál ittas állapotban és kérte, hogy ott alhasson. Az élettársával történő szakítást feldolgozni nem tudó vádlott kérését a sértettek elutasították, azonban tartva attól, hogy a férfi visszatér, a kaput becsukták, lelakatolták, valamint a kutyát is elengedték.

A család tettét az is indokolta, hogy a volt élettárs figyelmeztette arra őket, hogy a vádlott aznap már többször az életük kioltására irányuló fenyegetést közölt vele.

A vádlott ezután több alkalommal is hívogatta volt élettársa testvérét, aki közölte vele, hogy a testvérével való kapcsolatnak vége van és hagyja őket békén. A férfi ezután elhatározta, hogy visszamegy a sértettek lakóhelyére és a korábbi fenyegetéseit beváltja. Ebből a célból valamivel éjfélt megelőzően, mivel a bezárt udvari kapun bejutni nem tudott, a szomszédos ingatlanon keresztül a férfi az udvarra bemászott, majd a lakóházba ment. Az ingatlanban a vádlott testvére, annak élettársa és közös gyermekük egy ágyban aludtak.

A vádlott az ágyhoz lépett, majd azt kiáltotta a sértettek felé, hogy „megölöm a fiadat, meghaltok”, majd egy késsel az alvó gyermekkorú felé szúrt.

A gyermek édesapja a kiabálásra felébredt és egy reflexszerű mozdulattal a szúrást felfogta, míg a gyermek édesanyja a kiskorút az ágyból kirántotta. A vádlott ekkor az ágyban még ülő-fekvő helyzetben levő édesapa felé szúrt több alkalommal. A támadásnak akkor lett vége, amikor az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, pokrócot dobott a vádlott fejére, majd egy vascsővel az ingatlanból elkergették.

A megszúrt sértett élete közvetlen veszélyben volt, azt csak a helyszínen tartózkodó hozzátartozók vérzéscsillapítása, valamint az időben kiérkező orvosi segítség és életmentő beavatkozás mentette meg.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.