Késsel támadt az alvó családra, egy hajszálon múlott a tragédia

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Volt élettársa családjának életére tört januárban az a férfi, aki ellen a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt több ember, részben 14. életévét be nem töltött, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettéért.

A vádirat szerint a férfi többször bántalmazta, illetőleg fenyegette volt élettársát, ami miatt a nő idén januárban anyaotthonba menekült. Erről azonban a férfit nem tájékoztatta, aki részben ebből az okból is adódóan felkereste volt élettársa testvérét az egyik megyebeli faluban. A vádlott január 20-án, este 7 órakor jelent meg a sértett családnál ittas állapotban és kérte, hogy ott alhasson. Az élettársával történő szakítást feldolgozni nem tudó vádlott kérését a sértettek elutasították, azonban tartva attól, hogy a férfi visszatér, a kaput becsukták, lelakatolták, valamint a kutyát is elengedték.

A család tettét az is indokolta, hogy a volt élettárs figyelmeztette arra őket, hogy a vádlott aznap már többször az életük kioltására irányuló fenyegetést közölt vele.

A vádlott ezután több alkalommal is hívogatta volt élettársa testvérét, aki közölte vele, hogy a testvérével való kapcsolatnak vége van és hagyja őket békén. A férfi ezután elhatározta, hogy visszamegy a sértettek lakóhelyére és a korábbi fenyegetéseit beváltja. Ebből a célból valamivel éjfélt megelőzően, mivel a bezárt udvari kapun bejutni nem tudott, a szomszédos ingatlanon keresztül a férfi az udvarra bemászott, majd a lakóházba ment. Az ingatlanban a vádlott testvére, annak élettársa és közös gyermekük egy ágyban aludtak.

A vádlott az ágyhoz lépett, majd azt kiáltotta a sértettek felé, hogy „megölöm a fiadat, meghaltok”, majd egy késsel az alvó gyermekkorú felé szúrt.

A gyermek édesapja a kiabálásra felébredt és egy reflexszerű mozdulattal a szúrást felfogta, míg a gyermek édesanyja a kiskorút az ágyból kirántotta. A vádlott ekkor az ágyban még ülő-fekvő helyzetben levő édesapa felé szúrt több alkalommal. A támadásnak akkor lett vége, amikor az édesanya kiabálására a másik szobában alvó egyik hozzátartozó felébredt, pokrócot dobott a vádlott fejére, majd egy vascsővel az ingatlanból elkergették.

A megszúrt sértett élete közvetlen veszélyben volt, azt csak a helyszínen tartózkodó hozzátartozók vérzéscsillapítása, valamint az időben kiérkező orvosi segítség és életmentő beavatkozás mentette meg.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Ma is több mint 600 az új fertőzött

Következő sztori

Villanyoszlopra vizelő munkást fotózott a Google-autó a Vértói úton