Ha minden jól megy, idén már lesz karácsonyi vásár Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tavaly a koronavírus-járvány miatt a szegediek nagy bánatára elmaradt a hagyományos karácsonyi vásár. Jó hír, ha a jogszabályok november 26-ig nem szigorodnak, újra adventi hangulat költözhet a belvárosba. 

Rácz Attila a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője az önkormányzati lapnak nyilatkozva elmondta, a Dóm téren kézművesekkel, kereskedőkkel és ajándékvásárlási lehetősséggel várják az érdeklődőket. A családi és gyermekprogramok helyszíne a Mesés Kastély lesz, ahol minden nap programmal várják a legkisebbeket, de terveznek táncházakat és más eseményeket is. Szintén a gyerekek nagy örömére idén is lesz szalmalabirintus, valamint itt lehet majd játszani az óriás építőkockákkal is.

Hozzátette, lesznek vendéglátósok és forralt borosok, terveznek fényfestést, tűzzsonglőr-bemutatókat és zenés produkciókat is a Dóm térre.

Hangsúlyozta, hogy lesz óriás adventi koszorú is, ahol közéleti személyiségek és az egyházak képviselői közösen gyújtják majd meg a gyertyákat vasárnaponként.

Rácz Attila kitért arra is, hogy a Klauzál téren és a Dugonics téren is lesznek vendéglátósok, előbbi helyszínen a város karácsonyfája, a szökőkútnál pedig az óriás rénszarvas és a Mikulás a szánjával várja az arra sétálókat.

Előző sztori

Ménesi Imre nem reagált az őt ért vádakra

Következő sztori

Több közvéleménykutató szerint nőtt a Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül