Sport

Emlékezetes meccsen verte a Diósgyőrt a Szeged-Csanád GA – fotók!

Emlékezetes meccsen verte a Diósgyőrt a Szeged-Csanád GA – fotók!

2021. október 3., vasárnap
Emlékezetes meccsen verte a Diósgyőrt a Szeged-Csanád GA – fotók!

Kiváló hangulatú mérkőzésen, több mint kétezer néző előtt a Szeged-Csanád GA 2-1-re legyőzte az előző szezonban még az élvonalban szereplő Diósgyőrt a Szent Gellért Fórumban a Merkantil Bank Liga 11. játéknapján.

Ünnepi hangulatban kezdődött a rangadó: a szegedi kezdőcsapat tagjai a klub 10 éves fennállása alkalmából készített pólóban vonultak ki a gyepre, majd a szurkolóknak ajándékozták a felsőt. A kezdőrúgást a Szegedi Lelkesedés olimpikonja, Nagy Péter végezte el mintegy 3000 szurkoló jelenlétében.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, ahogy azt sejteni lehetett a Diósgyőr nagy nyomás alá helyezte a hazaiak kapuját az első negyedórában, de Molnár-Farkas Tamásnak ekkor még nem akadt védeni valója. 

Miután a Szeged-Csanád GA átvészelte a kezdeti rohamokat, gyakorlatilag az első helyzetét gólra váltotta: Kóródi harcolt meg egy labdáért a tizenhatos előterében, majd Kővárihoz került a játékszer, aki védővel a nyakán, kiszorított szögből bevette a diósgyőri kaput. 

A vendégek szinte még fel sem ocsúdtak a bekapott gól okozta sokkból, máris jött az újabb szegedi-gól: Horváth Krisztofer huszonöt méterről megeresztett jobblábas lövése a bal felsőben kötött ki. Még a szünet előtt eldőlhetett volna a mérkőzés, de Haruna kiugratása után Gréczi a kapu mellé lőtt ziccerben. 

A szünetben hármat is cserélt Kondás Elemér és az egyik csereember, Jurek kis híján az első labdaérintéséből szépített, de öt méterről nem találta el a kaput. Az 56. percben aztán megzörrent a szegedi háló: egy szöglet után elől maradt Szatmári és tizenhat méterről, a lábak erdejében kilőtte a hosszú alsót.

A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítés érdekében, de a szegediek hősies védekeztek az egész mérkőzés folyamán. A hajrában Simon Ádám egy önfeláldozó mentés következtében agyrázkódást szenvedett. Habár a csapatkapitány tudta folytatni a játékot, a lefújást követően az SBO-ra szállították kivizsgálás céljából.

A hosszabbításban még akadt egy komoly egyenlítési lehetőség a vendégek előtt, Horváth Zoltán fejesét azonban földöntúli bravúrral hárította Molnár-Farkas, így maradt a 2-1.

Dragan Vukmir csapata sorozatban a negyedik bajnoki győzelmét aratta, ez pedig azt jelenti, hogy a válogatott szünetet a 4. helyen töltheti. Legközelebb október 17-én a Csákvár otthonába látogatnak a kék-feketék.

Merkantil Bank Liga, 11. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Diósgyőri VTK 2–1 (2-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum3000 néző. Vezette: Szőts Gergely (Medovarszki János, Csatári Tibor)
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovic, Kővári – Simon Á., Kovács M. – Gréczi (Dobos, 67.), Horváth K. (Lestyán, 80.), Kóródi (Gajdos, 57.) – Haruna (Daru, 80.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
DVTK: Póser – Polgár, Szűcs K., Szatmári, Bárdos (Bokros, a szünetben) – Szeles (Hornyák, a szünetben, Horváth Z., 77.), Oláh B. – Kocsis D. (Jurek a szünetben), Molnár G., Zsolnai (Bertus, 86.) – Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gól: Kővári (23.), Horváth K. (25.), ill. Szatmári (56.).

Dragan Vukmir: – Nagyot küzdöttünk most is, mint eddig mindig. Az első félidő egyértelműen a mienk volt, sőt ha bemegy a ziccer, még nagyobb lehetett volna a különbség. A Diósgyőr jó képességű játékosokból áll, sok labdarúgó képes egy villanással gólt szerezni, ez látszott a szünet után. A gólt helyezkedési hibából kaptuk, de a lényeg a győzelem. Ilyen szurkolótábor előtt muszáj így futballozni. Megmutatta a karakterét a csapat, most teljesen rendben vagyunk. (nso)

Sándor Judit fotói:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.