Eltörte a tacskó lábát a makói tanár, a rendőrség szerint nem történt állatkínzás

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A makói Pápay iskolában történtekről szóló híresztelések miatt a makói rendőrség hivatalban indított eljárást egy, a makói Pápay iskolában tanító pedagógussal szemben.

A Makó Híradó azt írja, a Konrád Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület robbantotta ki Facebookon a botrány, miszeritn szeptember 7-én egy kóbor tacskó betévedt az iskola udvarára. Az egyik tanárnő pedig oly módon tette ki onnan, hogy a kutyának eltört a medencecsontja. A lap szerint az álaltvédők feljelentéssel fenyegetőztek, de ez végül elmaradt.

A lap megkérdezte a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központot, akik szerint a tanárnő azért rakta ki az udvarból annak kerítésén keresztül az állatot, mert az iskolában sérült gyerekekkel foglalkoznak. Az ő reagálásukat pedig nem egyértelműen fogadta barátságosan a kóbor, felelőtlen tacskó.

A tanárnő azóta közölte, hogy nem akarta bántani az állatot és az ápolás, gyógykezelés költségét is hajlandó kifizetni.

Forrás: Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület

A kutya a makói gyepmesteri telepre került. A gyepmester szerint volt gazdája, mert ápolt volt bundája és a fogazata, s bolhás sem volt. Az azonban nem derült ki, ki a gazdája, mert nem volt benne chip. A kutya azóta nagyjából felépült, szépen összeforrtak a csontjai oltását is megkapta.

Szurkolók az Állatokért Nonprofit Kft. tagjai – akik korábban börtönt kértek az állatkínzóknak -, valamint a Makói Rendőrkapitányság is egyhangúan azt állapította meg, hogy nem történt állatkínzás.

Előző sztori

Tovább romlik a helyzet: még több az új fertőzött

Következő sztori

Újabb rangadó a Fórumban: meglepné az éllovast a Szeged-Csanád GA