Meteor

Elő a nagykabátot: borongós, hideg idő csap le ránk

Elő a nagykabátot: borongós, hideg idő csap le ránk

2021. október 5., kedd
Elő a nagykabátot: borongós, hideg idő csap le ránk

Ma még kellemesen sütött a nap, 25 fok körül alakult a hőmérséklet. Holnapra azonban ezt már el is felejthetjük.

Szerdán a maihoz hasonló, 17-22 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk még. Napos, száraz időre azonban a legkevésbé sem: az ország nagy részén a délkeleti, nyugaton az északias szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Sok helyen számíthatunk esőre és záporra, néhol zivatarra is.

A hullámzó frontrendszer hatására aztán tovább romlik az idő csütörtökön: ekkor már kiadósabb esőre, erős és élénk szélre kell felkészítenünk a ruhatárunkat. A délutáni hőmérséklet 11 és 20 fok közt alakul.

Pénteken pedig már csak az ország keleti része úszhatja meg az esőt, egyébként még tovább fokozódik az eső valószínűsége és a maximum hőmérséklet is 17 fokig csökken.

Előreláthatóan szombatra lehet szárazabb időnk, ugyanakkor jottányival sem lesz melegebb: 9 és 16 fok közt lesznek a maximumok.

(via Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.