Egy éjszaka alatt több, mint 110 migránst füleltek le Szeged környékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár erősen törnek ránk a mínuszok, az illegális bevándorlókat ez nem akadályozza meg abban, hogy megpróbáljanak be- vagy átjutni Magyarország terülére. A déli határt védő egyenruhások ma reggelre is négy csoport ellen intézkedtek, amelyek összesen 115 főt számláltak.

A Kiszombor és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve szerda 22 óra és csütörtök reggel 6 között négy csoportban, összesen 115 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kübekháza, Röszke és Mórahalom külterületén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai közül egy fő szudáni, hét egyiptomi, 14 szomáliai, 18 afgán, 22 török, míg a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök minden esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – azaz visszavezették őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

via police.hu

Előző sztori

Szegeden közel 300 új fertőzött van, országosan több, mint négyezer

Következő sztori

Kormányinfó: a munkaadók oltásra kötelezhetik a munkavállalókat