Egészségügyi szakmai díjat kapott az SZTE tanszékvezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2021. október 26. Babik Barna, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezetõ egyetemi tanára (j) átveszi a Batthyány-Strattmann László-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erõforrások miniszterétõl az egészségügyi szakmai díjak átadóünnepségén a Pesti Vigadóban 2021. október 26-án. MTI/Balogh Zoltán

A Pesti Vigadóban adták át a Batthyány-Strattmann László-díjakat. Ezt a kitüntetést nyáron, a Semmelweis-napon is átadták már, de a hivatalos leírás szerint évente 50 egészségügyi dolgozó kaphatja meg. az egészségügyi szakmai díjak átadóünnepségén Babik Barnát, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezető egyetemi tanárát is kitüntették.

A díjakat Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere és Rétvári Bence államtitkár adták át. A Babik mellett Borka Péter, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiai Tanszék, Országos Korányi Pulmonológiai Intézetének főiskolai tanársegéde, gyógytornásza miniszteri elismerést is kapott Rétvári Bencétől. A Pro Sanitate díjat Bábiczky Ágnes, a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház – Kardiológiai Rehabilitációs Egység részlegvezető főorvosa vehette át.

A miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott: az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket.

Kiemelte, hogy a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen gazdag arisztokrataként – kastélyában kórházat kialakítva – ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

Kásler szerint a díjazottakat is ezt képviselik: emberségből mutatnak példát. Batthyány-Strattmann László-díjban heten, Pro Sanitate-díjban hetvenkilencen részesültek, huszonhárman miniszteri elismerő oklevelet vehettek át.

(MTI)

Előző sztori

Már keresik a Szeged Kultúrájáért Díj új kitüntetettjeit

Következő sztori

Kopasz Bálint a párizsi olimpián is a királyszámban indulna