Kultúra

Az Elkxurtuk című film "art" besorolást kapott az NMHH-tól

Az Elkxurtuk című film "art" besorolást kapott az NMHH-tól

2021. október 17., vasárnap
Az Elkxurtuk című film "art" besorolást kapott az NMHH-tól

Art besorolást adott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Elk*rtuk című magyar játékfilmnek. A döntés révén nemcsak a multiplexek, de az ország összes artmozija vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az azt követő történéseket feldolgozó politikai krimit - közölte a filmet gyártó Megafilm Kft. vasárnap.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése alapján megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak az Elk*rtuk című film, ugyanis megkapta az artmozis besorolást, vagyis az ország összes multiplex és művész mozija is játszhatja.

A filmalkotást október 21-től vetítik a mozikban.

Az NMHH azoknak a forgalomba kerülő filmeknek ad art minősítést, amelyek művészi értékükkel hozzájárulnak a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez, vagy amelyet a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítél.

Elhárult az akadály az elől, hogy az art mozik is vetíthessék az Elk*rtuk című filmet

- idézi a közlemény Kálomista Gábort, a film producerét.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.