Közélet

A Cserepes sori piac árverezésének napirendje következik

A Cserepes sori piac árverezésének napirendje következik

2021. október 8., péntek
A Cserepes sori piac árverezésének napirendje következik

Kovács Tamás gazdasági alpolgármester kételyeket oszlat: nem egyszerű adásvételről van szó, mivel az önkormányzat a saját résztulajdonát adja el. Reagált Tápai kritikájára is, miszerint a Pénzügyi- és Vagyonkezelői Bizottság nem kapta meg az értékbecslést. Szerinte egy rutinos, megbízható értékbecslővel dolgoztak.

A javasolt ár egy minimál ár, azaz egy kikiáltási ár. Ezzel Kovács azt hangsúlyozza, hogy a városvezetésnek is az az érdeke, hogy minél jobb áron adják el az ingatlant. Tápai nem érti, miért akar megszabadulni a város a területtől, hiszen értékes. A Cserepes sor leértékelése szerinte nem most kezdődött, hanem már egy évtizeddel ezelőtt elkezdődött ez a folyamat.

Haág Zalán egyetért Tápai álláspontjával, miszerint korszerűsíteni is lehetne a területet. 1,5 hektárt akarnak 156 millió forintért eladni, ehhez képest már akkora adósságot termelt a terület, ami miatt ebből semmi profitja nem is lenne a városnak belőle. Binszkire is hivatkozik: ha a szegedi DK nem támogatja az eladást, akkor miért akarja a város elkótyavetyélni? ,,Abszolút mutyi- és korrupciógyanús az ügy." - mondja.

Botka szerint az ország első számú ingatlanérték-becslőjére bízták az értékbecslés feladatát. A mutyigyanúra úgy reagált, hogy a licit nyilvános.

Német emlékeztetett, hogy a városvezetés korábban megígérte, hogy nem hagyják tönkremenni és árura bocsátani a Cserkót, ehhez képest a teljes ellenkezője történik most. Azt javasolja, hogy miért nem fejlesztik és értékelik fel önkormányzati építőipari céggel. Botka annyit kérdez: ,,Képviselő úr szerint az önkormányzatnak van építőipari cége?"

Szabó emlékeztetett, hogy beperelték őt Botka csatlósai, miután azt jelentette ki, hogy be akarják zárni a piacot. Elismételte a bizottsági ülésen is elhangzottakat: akiknek ezen a piacon volt munkahelyük, azok most Szentmihály közelében, ,,birkaszaros út mellett" árusítanak, mert nem engedhetik meg magukat azokat a piaci érdekeket, amikkel a piac bezárását indokolják: nem építhetnek ruhaboltokat, nem tudnak bevásárlóközpontokban árusítani.

Ménesi Imre szerint el kellene dönteni, hogy végül is mennyi idő alatt tette tönkre a piacot a város, szerinte 15 év alatt, és nem 4-5 vagy 10 év alatt. Személyes élményeit meséli, ami szerint 15 éve többször is volt olyan, hogy egész héten nem mentek ki az árusok, üresek voltak a bódék, hétvégén fordult elő, hogy volt ott forgalom. Azt is megkérdőjelezi, hogy az egyszeri, hétvégi piac ötlete mennyire lesz nyereséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.