/

Teljesen jelentéktelennek nevezte a megyei közgyűlést a szegedi alpolgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Keményen beszólt Nagy Sándor momentumos alpolgármester a Csongrád-Csanád megyei közgyűlésnek, miután utóbbi arra tett javaslatot, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklusban Szeged 8,5 milliárd forintot kapjon.

– Nem a teljesen jelentéktelen Csongrád-Csanád megyei közgyűlés dönti el, hogy Szeged városának mennyi EU-s pénz jár – nyilatkozta az önkormányzati lapnak Nagy Sándor a javaslatra reagálva.

A gazdaságfejlesztési alpolgármester azt nehezményezi, hogy amíg a 2013–2020 közötti ciklusban Szeged 33,9 milliárd forintot kapott, addig a javaslat alapján a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklusban Szeged 8,5 milliárd forintot kapna.

Nagy Sándor szerint a kormány már döntést hozott arról, hogy a megyei jogú városok nem kaphatnak kevesebb uniós támogatást ebben a fejlesztési ciklusban, mint amennyit a korábbi ciklusban kaptak.

Kérdéseket küldtünk a Csongrád-Csanád megyei önkormányzatnak Nagy Sándor kijelentésével kapcsolatban, amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Előző sztori

A szegedi nyomozók bukkantak rá az ötszörösen körözött, bujkáló férfira

Következő sztori

Előválasztás: rekordalacsony lehet a részvétel az egyik szegedi körzetben