Rohamosan nő az új fertőzöttek száma, Szegeden és a környéken 11 új beteget azonosítottak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap is megírtuk az akkori járványadatokat, és megdöbbentve láttuk a kormány koronavírus tájékoztató oldalán, hogy mára közel hetvennel nőtt az új fertőzöttek száma, ez egy 35 százalékos növekedést jelent. Talán nem árt elkezdenünk jobban felkészülni a negyedik hullámra…

Grafikon: MTI

Érdekességképp elhoztuk ezt a grafikont, amely az MTI tett közzé és az augusztusi statisztikát reprezentálja. Ebből jól kivehető, hogy egy hónapon belül is sokszor változó volt az új koronavírusos megbetegedések száma: a tapasztalat szerint néhány napos stagnálás után visszaesés figyelhető meg, majd ugrásszerű növekedés.

Nem volt ez másképp augusztus utolsó napjaiban, amikor stabilan 160-180 között volt a fertőzöttek száma, majd harmincegyedikén megzuhant és szeptemberben hirtelen emelkedtek a számok. A modellezés alapján az is megfigyelhető, hogy lassan ugyan, de fokozatosan egyre magasabb lett a kiugrások értéke, amik után kevésbé esett vissza az új esetek beazonosítása.

Jelen álláspont szerint továbbra is az oltással kerülhető el egy hosszú és súlyos lefolyású járványhullám. Mindenki számára elérhető a harmadik vakcina felvétele, főként az időseknek és az immunhiányos betegségben szenvedőknek ajánlott megfontolni ennek a lehetőségét. Továbbá folyamatosan lehet regisztrálni a 12 év feletti kiskorúakat is oltásra, akik körében a héten oltási kampány is zajlott.

A beoltottak száma 5 781 121, közülük 5 510 678 fő már a második oltását is megkapta, 342 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 

Szerdán 262 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 060 főre emelkedett. Szegeden és környékén 11 koronavírusos megbetegedést regisztráltak tegnap.

Előző sztori

Órákon át verte élettársát részegen a hódmezővásárhelyi férfi

Következő sztori

Emberfeletti teljesítmény: Konkoly Zsófia és Pap Bianka ma ARANYÉRMET szereztek a tegnapi két ezüst után!