Egészség

Rohamosan nő az új fertőzöttek száma, Szegeden és a környéken 11 új beteget azonosítottak

Rohamosan nő az új fertőzöttek száma, Szegeden és a környéken 11 új beteget azonosítottak

2021. szeptember 2., csütörtök
Rohamosan nő az új fertőzöttek száma, Szegeden és a környéken 11 új beteget azonosítottak

Tegnap is megírtuk az akkori járványadatokat, és megdöbbentve láttuk a kormány koronavírus tájékoztató oldalán, hogy mára közel hetvennel nőtt az új fertőzöttek száma, ez egy 35 százalékos növekedést jelent. Talán nem árt elkezdenünk jobban felkészülni a negyedik hullámra...

Grafikon: MTI

Érdekességképp elhoztuk ezt a grafikont, amely az MTI tett közzé és az augusztusi statisztikát reprezentálja. Ebből jól kivehető, hogy egy hónapon belül is sokszor változó volt az új koronavírusos megbetegedések száma: a tapasztalat szerint néhány napos stagnálás után visszaesés figyelhető meg, majd ugrásszerű növekedés.

Nem volt ez másképp augusztus utolsó napjaiban, amikor stabilan 160-180 között volt a fertőzöttek száma, majd harmincegyedikén megzuhant és szeptemberben hirtelen emelkedtek a számok. A modellezés alapján az is megfigyelhető, hogy lassan ugyan, de fokozatosan egyre magasabb lett a kiugrások értéke, amik után kevésbé esett vissza az új esetek beazonosítása.

Jelen álláspont szerint továbbra is az oltással kerülhető el egy hosszú és súlyos lefolyású járványhullám. Mindenki számára elérhető a harmadik vakcina felvétele, főként az időseknek és az immunhiányos betegségben szenvedőknek ajánlott megfontolni ennek a lehetőségét. Továbbá folyamatosan lehet regisztrálni a 12 év feletti kiskorúakat is oltásra, akik körében a héten oltási kampány is zajlott.

A beoltottak száma 5 781 121, közülük 5 510 678 fő már a második oltását is megkapta, 342 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 

Szerdán 262 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 060 főre emelkedett. Szegeden és környékén 11 koronavírusos megbetegedést regisztráltak tegnap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.