Sport

Olimpiai érmes sztárokkal lehet sportolni Szegeden

Olimpiai érmes sztárokkal lehet sportolni Szegeden

2021. szeptember 10., péntek
Olimpiai érmes sztárokkal lehet sportolni Szegeden

Tokió hősei vasárnap a Felső Tisza-parti Vízitelepen várják a mozogni vágyókat.

Szegedi állomásához érkezik az Országjáró Családi Mozgásfesztivál: szeptember 12-én (vasárnap) 9 órától a Felső Tisza-parti Vízitelepen több tucat sportágat és ügyességi feladatot lehet ingyen kipróbálni, illetve versenyezni – méghozzá olimpiai érmes sztárokkal. Három tokiói hős és egy londoni legenda is elfogadta a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség (Csomszisz) meghívását:

Lőrincz Tamás (olimpiai bajnok birkózó),– Ungvári Miklós (olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó),– Kovács Sarolta (olimpiai bronzérmes öttusázó),– Olasz Anna (olimpiai negyedik helyezett nyílt vízi úszó).
A klasszisok vezette csapatok izgalmas versengése mellett családi hétpróbát is tartunk. Közel húsz ügyességi állomáson is összemérhetik erejüket a szülők és a gyerekek, többek között az ATSK Szeged, a Tornádó Team, az SZVSE és a Sportpoharak jóvoltából. Mókás népi játékokból sem lesz hiány, a Decathlon és a Praktiker pedig rengeteg ajándékkal érkezik.

A Csomszisz szakértői csoportos edzéseket tartanak: Rozsnyai Renáta (aerobik, kangoo), Gut Gabriella (aerobik), Kulacsik Detti (jóga), Törtei László (zumba), Tóth Vanda (world jump), Tyukász Brigitta (szenior örömtánc) órái mellett a SzegediNordic.hu csapatához is lehet csatlakozni az egyik legfelkapottabb szabadidős sport, a nordic walking kipróbálásához.

A remek szórakozást ügyességi feladatok garantálják, íme egy kis ízelítő a listából: részeg bicikli, SkiErg, mocsárjáró, PowerPlate, tandem sítalp, mátrix tájfutás, bosu koordinációs pálya. Pihenőidőben arcfestésre és csillámtetoválásra is lesz lehetőség. Jó idő esetén a Tiszát is birtokba vesszük, ez esetben a SUP, a sárkányhajózás és a túrakenuzás is kipróbálható lesz. Az esemény kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.

Helyszín: Szegedi Vízitelep (Felső Tisza-part)Időpont: 2021. szeptember 12. (vasárnap), 9.00–15.00Facebook-esemény:https://www.facebook.com/events/346407973742172/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.