Nosztalgiavonatok, villamosok és retro buszok hétvégéje vár ránk

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MÁV-START retró járművei a Balaton után az Alföldre is ellátogatnak. Szeptember 18-án és 19-én múltidéző vonatokkal és buszokkal utazhatunk.

A hétvégén szinte minden személyvonat retró szerelvényként közlekedik Szeged és Békéscsaba között. Forgalomba áll többek között a híres csikos Szergej mozdony és a hozzátartozó vékonycsíkos Rába kocsi. De visszatér ezen a hétvégén az ingavonat Csörgővel és a Bz motorvonat is.

Újdonságként megjelenik az MDa motorkocsi és az utolsó NDK-s gyártású 1. és 2. osztályú fülkés kocsik. A Púpos mozdony az utolsó két megmaradt műbőr üléses kocsival közlekedik. Komfortkocsis retró InterCity-k járnak a Budapest-Békéscsaba vonalon.

Szegedről Budapestre a 18:45-kor induló vonaton étkezőkocsit találhatunk majd, illetve a hamarosan forgalmon kívül eső komfortkocsikat használhatjuk. Egy alkalommal pedig gőzmozdonyos nosztalgia vonat is indul Szegedről Budapestre.

Szegeden ezen kívül K jelzéssel nosztalgia villamosokon is utazhatunk, ezek menetrendjét itt találhatjuk meg. A vasárnapi nap folyamán A Volánbusz frissen felújított Ikarus 266-os nosztalgiajáratával pedig városnéző járatokat indít Szegeden. A járatok az Indóház térről indulnak aznak 11:30-kor és 13:00-kor. A menetjegyek elővételben a Volánbusz oldalán, vagy a készlet erejéig az autóbusz-vezetőtől kaphatók 1000 forintos áron.

(MÁV-START Zrt.)

Előző sztori

Felújították a klárafalvi templomot

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Koszorúzással és kiállítással emlékeztek Szent-Györgyi Albertre az egyetemen