Megújul a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós támogatással a jövő év végére megújul a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda szecessziós épülete – közölte az intézményt fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye.

A Szent Erzsébet Általános Iskola és Óvoda 1911-1912-ben, Dobovszky József István tervei alapján elkészült, két traktusú, emeletes, magyaros szecessziós épülete Szentes belvárosában található. Az ingatlan júliusban indult energetikai korszerűsítése 281 millió forint uniós támogatással, a tervek szerint jövő év végére valósul meg.

A kivitelezés során hőszigeteléssel látják el a záró- és a pincefödémet. A homlokzati nyílászárók felújítása energetikai szempontból és külső megjelenésben is hozzájárul majd az épület megújulásához. Az iskola villamosenergia-igényének egy részét napelemek fedezik majd.

A fejlesztés eredményeként a közösség egy energetikailag korszerűsített iskolával, a város pedig egy felújított díszes épülettel gazdagodik – áll a közleményben.

Kiemelt kép: Szentes.hu

Előző sztori

Vizsgálatot indított az OLAF Cseh Katalin ügyében

Következő sztori

Éjjel csiszolják a villamossíneket a Kossuth Lajos sugárúton