Megnyílt a MAOE kiállítása a Reök-palotában

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Horizont címmel a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) több mint hatszáz tagjának alkotásaiból nyílt a hazai kortárs képzőművészeti törekvéseket bemutató reprezentatív tárlat szombaton a szegedi Reök-palotában – adta hírül az MTI.

Barnák László, a Regionális Összművészeti Központot is fenntartó Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója megnyitó beszédében felidézte, a MAOE immár hetedik alkalommal rendezett “szalon jellegű” tematikus kiállítást tagjainak, a Reök-palota pedig harmadszor ad otthont a nagyszabású sorozatnak: 2017-ben a Káosz és Rend, 2019-ben a Dimenziók című tárlatot láthatta Szegeden a közönség.

Mint írják, az idei kiállítás a szakma széles rétegét megmozgatja: a legfiatalabb alkotóktól a középgeneráción át az idősebbekig valamennyi korosztály képviselteti magát. Így lehetőség nyílik a kortárs magyar vizuális művészetben megjelenő sokféle művészi szándék és kifejezési forma megismerésére, párhuzamba állítására.

Megemlítik, hogy egyebek mellett a festészet, a szobrászat, a grafika és a kerámia műfajában jeleskedő művészek is bemutatkoznak a kiállításon, ahol ezúttal is – a művek sokaságában vizuális rendet teremtő – azonos méretű digitális nyomatokkal találkozhatnak november közepéig az érdeklődők. A tárlat megnyitóján harminc művész részesült szakmai elismerésben.

videó
Előző sztori

Az SZTE díszdoktorává avatták Karikó Katalint

Következő sztori

Simán hozta a kötelezőt a Pick Szeged