/
KÉPGALÉRIA!

Kulturális Örökség Napja a REÖK-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezen a hétvégén kerül sor a Kulturális Örökség Napjai eseménysorozatra, amely több mint húsz év éve hozza közelebb az érdeklődőkhöz az épített örökségünket, műemléki értékeinket. 

A hétvége folyamán Szegeden is több kulturális intézmény nyitja meg a kapuit az érdeklődők előtt. Mi a Reök-palotában tartott sétába pillantottunk bele, ismerkedtünk meg az épület építészeti sajátosságaival és 111 éve őrzött titkaival. Ebben Csúri-Magosi Rita tárlatvezető nyújtott minden igényt kielégítő segítséget.

A palotaséta során kívül-belül megismerkedtünk Szeged szecessziós díszével: a homlokzat rejtélyes lila virágaitól kezdve a kovácsoltvas kapun át egészen az elegáns Zöld Szalonig. Az esemény különlegessége volt, hogy olyan épületrészeket is bejártunk amelyek a hétköznap a képtár látogatásakor nincsenek nyitva. Megtapasztaltuk, hogy hol közlekedtek a cselédek, illetve, hogy milyen alacsony a cselédlépcső.

A programsorozat keretében látogatható helyszínek: Szegedi Dóm Látogatóközpont,  Napsugaras Tájház, Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, Szegedi Városháza. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Előző sztori

Többszáz programmal és saját applikációval vesz részt az SZTE a Kutatók Éjszakáján

Következő sztori

Kopasz Bálint ezüstérmes a kajak-kenu vb-n!