Közélet

Kulturális Örökség Napja a REÖK-ben

Kulturális Örökség Napja a REÖK-ben

2021. szeptember 18., szombat
Kulturális Örökség Napja a REÖK-ben

A hétvége folyamán Szegeden is több kulturális intézmény nyitja meg a kapuit az érdeklődők előtt. Mi a Reök-palotában tartott sétába pillantottunk bele, ismerkedtünk meg az épület építészeti sajátosságaival és 111 éve őrzött titkaival. Ebben Csúri-Magosi Rita tárlatvezető nyújtott minden igényt kielégítő segítséget.

A palotaséta során kívül-belül megismerkedtünk Szeged szecessziós díszével: a homlokzat rejtélyes lila virágaitól kezdve a kovácsoltvas kapun át egészen az elegáns Zöld Szalonig. Az esemény különlegessége volt, hogy olyan épületrészeket is bejártunk amelyek a hétköznap a képtár látogatásakor nincsenek nyitva. Megtapasztaltuk, hogy hol közlekedtek a cselédek, illetve, hogy milyen alacsony a cselédlépcső.

A programsorozat keretében látogatható helyszínek: Szegedi Dóm Látogatóközpont, Napsugaras Tájház, Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, Szegedi Városháza. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.