/

Kövesse ön is a hőlégballonokat Szegeden!

A hétvégén sikeresen lebonyolították a Szegedi International Airshow-t, ami idén is töretlen népszerűségnek örvendett, de nem kellett sokáig várni a levegő szerelmeseinek a következő eseményig, sőt: itt a Hőlégballon Európa Bajnokság!

A versenyre több, mint 100 ballon érkezett 23 országból, de a 82 versenyző mellett húsznál is több pilóta a magasba emelkedik majd. Öt napon keresztül láthatjuk majd a város egén a hatalmas léggömböket, amelyek a napkelte utáni és a napkelte előtti 2-3 órában teljesítik az adott feladatokat, időjárási körülményektől függően.

A feladatok közé tartozik például, hogy meg kell találni egy bizonyos pontot felszállás után, majd a földön lévő célkeresztbe minél pontosabban ledobni egy homokzsákot; de az adott területen megtett távolság mértékét is mérik egy másik feladatban.

A mai nap egyéni felszállással az M43 autópálya és Szatymaz környékéről indult a Hőlégballon Európa Bajnokság. A szatymazi repülőtér az első célpont, majd a CE Glass Industries irányából veszik be várost és egy szögelhajlással fejezik be a repülést Baktó irányában. Ehhez persze a jó szél is kell. – írják közleményükben a szervezők.

Térképen élőben is nyomon követheti, merre haladnak a hőlégballonok – és talán el is kaphat egyet az ablakból, munka közben. Kattintson ide!

Előző sztori

Nem érdemelt vereséget a Szeged-Csanád GA – videó

Következő sztori

Vigyázzon ha a Tisza Lajos körúton autózik