Sport

Kövesse ön is a hőlégballonokat Szegeden!

Kövesse ön is a hőlégballonokat Szegeden!

2021. szeptember 13., hétfő
Kövesse ön is a hőlégballonokat Szegeden!

A hétvégén sikeresen lebonyolították a Szegedi International Airshow-t, ami idén is töretlen népszerűségnek örvendett, de nem kellett sokáig várni a levegő szerelmeseinek a következő eseményig, sőt: itt a Hőlégballon Európa Bajnokság!

A versenyre több, mint 100 ballon érkezett 23 országból, de a 82 versenyző mellett húsznál is több pilóta a magasba emelkedik majd. Öt napon keresztül láthatjuk majd a város egén a hatalmas léggömböket, amelyek a napkelte utáni és a napkelte előtti 2-3 órában teljesítik az adott feladatokat, időjárási körülményektől függően.

A feladatok közé tartozik például, hogy meg kell találni egy bizonyos pontot felszállás után, majd a földön lévő célkeresztbe minél pontosabban ledobni egy homokzsákot; de az adott területen megtett távolság mértékét is mérik egy másik feladatban.

A mai nap egyéni felszállással az M43 autópálya és Szatymaz környékéről indult a Hőlégballon Európa Bajnokság. A szatymazi repülőtér az első célpont, majd a CE Glass Industries irányából veszik be várost és egy szögelhajlással fejezik be a repülést Baktó irányában. Ehhez persze a jó szél is kell. - írják közleményükben a szervezők.

Térképen élőben is nyomon követheti, merre haladnak a hőlégballonok - és talán el is kaphat egyet az ablakból, munka közben. Kattintson ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.