Illegális bevándorlás

Kiutasítottak az országból egy ukrán embercsempészt

Kiutasítottak az országból egy ukrán embercsempészt

2021. szeptember 28., kedd
Kiutasítottak az országból egy ukrán embercsempészt

Első fokon, gyorsított eljárásban négy év börtönre ítélte a Makói Járásbíróság azt az ukrán férfit, aki aki határsértők Nyugat-Európába csempészésében vett részt - közölte a Csongrád-Csanád megyei Főügyészség.

A vád szerint a férfinek gyógykezeléshez akart pénzt szerezni, ennek reményében kötött megállapodást ismeretlenekkel, hogy a román-magyar határtérségből Nyugat-Európába csempész 22 illegális határátlépőt. Ennek megfelelően július 1-én egy lengyel honosságú gépkocsival Budapestre vezetett, ahol elküldték neki egy térkép linkjét. Az útmutatás szerint másnap felvett 13 határsértőt Kiszombor külterületét, akiket nemrég csempésztek Magyarországra. Ezután Győrött adta tovább őket egy másik csempésznek.

Ezután Szegedre visszatérve újabb 12 határsértőt vett fel úgy, hogy a megbízói mobilalkalmazáson keresztül utasították, milyen útvonalon közlekedjen. A kiszombori kirendeltség határőrei végül Makón vették őrizetbe a férfit, utasait előállították.

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a férfit 4 év börtönbüntetésre ítélte, 8 évre az országból kiutasította.

A bíróság ítélete nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.