Politika

Kínos bakival indult az előválasztás, csak hétfőn tudják folytatni

Kínos bakival indult az előválasztás, csak hétfőn tudják folytatni

2021. szeptember 18., szombat
Kínos bakival indult az előválasztás, csak hétfőn tudják folytatni

Túlterheltség miatt két órára leállították az előválasztási honlapot. Az Országos Előválasztási Bizottság szerint azonnali technikai bővítés miatt van erre szükség.

FRISSÍTVE: Az Országos Előválasztási Bizottság háromnegyed 2 körül - több mint két órával a tervezett újraindulás után - újabb közleményt adott ki, mely szerint csak hétfőn tud folytatódni az előválasztás, ugyanis

a nagy érdeklődés mellett többlépcsős, terheléses támadás is érte a rendszert.

Emiatt jelenlegi formájában nem várt technikai kockázatokkal járna, hogy most újraindítanák az előválasztást, ám szerintük könnyen orvosolhatók ezek az akadályok. Ezért hétfőn reggel 7 órától lehet csak újra szavazni. A további döntésekről a következő 24 órán belül dönt majd a Bizottság.

KORÁBBAN ÍRTUK: A Bizottság délelőtti bejelentése szerint a szervezők számára is váratlanul nagy a részvételi arány, emiatt van szükség a technikai erőforrások azonnali bővítésére. Jelen pillanatban nem működik az oldal:

A bizottság a leállást, és ezzel együtt a nagy érdeklődést ,,a magyar demokrácia fontos sikerének" könyvelték el. Egyúttal arra kérték a szavazókat, déltől térjenek vissza az online szavazáshoz. A kiesett időt a szavazás hete alatt ígéretük szerint pótolni fogják.

Az előválasztás első fordulója ma kezdődött el és egészen szeptember 26. este 8 óráig tart. A második fordulót, melyben már csak a három legtöbb szavazatot kapott miniszterelnök-jelöltre lehet voksolni, október 4. és 10. között.

Mindegyik választókerületben lehet szavazni, hogy pontosan hol és mikor, arról itt tájékozódhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.