Illegális bevándorlás

Kéttucatnyi migránssal kapcsoltak le egy szerb embercsempészt Szegednél

Kéttucatnyi migránssal kapcsoltak le egy szerb embercsempészt Szegednél

2021. szeptember 24., péntek
Kéttucatnyi migránssal kapcsoltak le egy szerb embercsempészt Szegednél

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, akit a héten embercsempészésen értek tetten Szeged határában – közölte az ügyészség.

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint egy személy szerda hajnalban kísérte át a szerb-magyar zöldhatáron azt a 25 fős csoportot, akiket az előzetes megállapodás szerint a határ magyar oldalán a gyanúsított várt a járművével.

A férfi az illegális határátlépőket beszállította a kisteherautóba, majd velük Ausztria felé indult. Szeged térségében azonban az 55-ös főúton a rendőrség munkatársai megállították, és felfedezték a csomagterében utazó, magukat szír állampolgárnak valló külföldieket, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A társtettességben, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés-elrejtőzés veszélyére, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Egyre többen jönnek
Ötvenöt határsértőt fogtak el egy csoportban péntek délelőtt a rendőrök és katonák Szeged külterületén - közölte a rendőrség a honlapján. A csoportok tagjai szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők ellen a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el - írták.

Kiemelt kép: Police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.