Közlekedés

Így dugult be Szeged a becsöngetés reggelén!

Így dugult be Szeged a becsöngetés reggelén!

2021. szeptember 1., szerda
Így dugult be Szeged a becsöngetés reggelén!

Talán a vártnál gördülékenyebb volt a forgalom a Rókusi lámpás körforgalomnál, a sávlezárás ellenére két-három hullám alatt át lehetett jutni az Izabella híd irányába. Óriási sor alakult ki a József Attila sugárúton, legfőképpen a Deák Ferenc Gimnázium előtti szakaszon, itt lépésben haladt a forgalom. Ugyanez elmondható a Csillag térről és a Budapesti körútról, itt konkrétan mindkét irányba csak araszolni lehetett.

A legneuralgikusabb pontnak a Bertalan híd szegedi hídfője bizonyult, ugyanis nem csak a hídon, hanem a Szilléri sugárúton is hatalmas torlódás alakult ki. 7-8 percbe is bele telhetett mire a hídon átért valaki.

Az Újszeged felől Szeged felé tartó forgalom összességében gördülékenyen haladt. Ha ki is alakult egy kisebb sor, a zöld lámpán átért a legnagyobb része. A körülményekhez képest a belvárosban is gördülékenyen lehetett haladni reggel: A Dugonics tér, a Centrum Áruház és az SZKT kereszteződésének környéke sem dugult be. Egyedül a már említett Vár utca-Deák utca találkozása volt kritikus pont.

Egyedül a Széchenyi tér, Vár utca és Deák Ferenc utca kereszteződésében volt tragikus a helyzet, mivel ott fél óra alatt sem nagyon történt mozgás. A Victor Hugo tér környéke is katasztrofális tempóban haladt, mivel sokan itt kerülték el a Roosevelt teret - vagy legalábbis próbálták. Vélhetően többen próbálkoztak ugyanezzel az Új híd felé is. Kollégánk megjegyezte, hogy több motoros rendőrt is látott az említett helyszíneken, de nem villogtak.

A reggeli zúgolódásokat Chovanecz Kata fideszes önkormányzati képviselő is figyelemmel kísérte:

Ugyanígy tett szintén a szegedi KDNP színeiből Haág Zalán is:

Tekintse meg a SzegedMa videóját a legforgalmasabb csomópontok dugóiról:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.