Halálra gázolta terepjárójával a motorost egy részeg férfi, jogosítvány nélkül

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly szeptemberben órákig tartó italozást követően ült terepjáróba az a férfi, aki később halálra gázolt egy motorost Csongrád-Csanád megye egyik falujában – a vétkesnek ráadásul jogosítványa sem volt, és egészségügyileg alkalmatlan a vezetéshez.

A vádirat szerint a férfi tavaly szeptember 26-án a délutáni órákban kezdett el alkoholizálni egy megyebeli faluban, több helyre is betérve ivott sört és töménye, majd valamivel 18 óra után a vádlott – merev részegen – beült a terepjárójába. A falu külterületén a sebességhatárt átlépve,

ittassága miatt áttért az út baloldalára és fékezés nélkül elütötte az ott szabályosan közlekedő motorost.

A vádlott az ütközés után az árokba hajtva állt meg, majd segítséggel kiszállt az autóból, visszament a szántóföldön fekvő sértetthez, meglökdöste és közölte vele, hogy keljen fel. A cselekményt észlelő szemtanúk közölték a vádlottal,
hogy ne mozgassa az eszméletlenül fekvő sértettet, mire

a férfi elsétált a helyszínről anélkül, hogy az általa okozott balesetet szenvedetthez mentőt vagy rendőrt hívott volna.

Nem győződött meg továbbá arról sem, hogy a helyszínen tartózkodók tudnak-e megfelelő segítséget nyújtani a sérültnek. Az ismeretlen helyre távozó vádlott csak másnap reggel jelentkezett önként a rendőrségen. Kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel korábbi ittas vezetése miatt a már bevonták azt – és azóta is követett el újabb, hasonló jellegű bűncselekményt. Ezen túlmenően a vádlott a vezetésre egészségügyileg alkalmatlan.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen az életét vesztette.

A sértett a vádlott sokszoros közekedési szabályszegései miatt halt meg a közúti balesetben, ezért a Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt ellene halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, továbbá minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével.

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Előző sztori

Folytatódik a Gift of Life program

Következő sztori

Szegeden és a környéken csak 8, országosan 289 az új fertőzött