Baleset

Halálra gázolta terepjárójával a motorost egy részeg férfi, jogosítvány nélkül

Halálra gázolta terepjárójával a motorost egy részeg férfi, jogosítvány nélkül

2021. szeptember 21., kedd
Halálra gázolta terepjárójával a motorost egy részeg férfi, jogosítvány nélkül

Tavaly szeptemberben órákig tartó italozást követően ült terepjáróba az a férfi, aki később halálra gázolt egy motorost Csongrád-Csanád megye egyik falujában - a vétkesnek ráadásul jogosítványa sem volt, és egészségügyileg alkalmatlan a vezetéshez.

A vádirat szerint a férfi tavaly szeptember 26-án a délutáni órákban kezdett el alkoholizálni egy megyebeli faluban, több helyre is betérve ivott sört és töménye, majd valamivel 18 óra után a vádlott - merev részegen - beült a terepjárójába. A falu külterületén a sebességhatárt átlépve,

ittassága miatt áttért az út baloldalára és fékezés nélkül elütötte az ott szabályosan közlekedő motorost.

A vádlott az ütközés után az árokba hajtva állt meg, majd segítséggel kiszállt az autóból, visszament a szántóföldön fekvő sértetthez, meglökdöste és közölte vele, hogy keljen fel. A cselekményt észlelő szemtanúk közölték a vádlottal,
hogy ne mozgassa az eszméletlenül fekvő sértettet, mire

a férfi elsétált a helyszínről anélkül, hogy az általa okozott balesetet szenvedetthez mentőt vagy rendőrt hívott volna.

Nem győződött meg továbbá arról sem, hogy a helyszínen tartózkodók tudnak-e megfelelő segítséget nyújtani a sérültnek. Az ismeretlen helyre távozó vádlott csak másnap reggel jelentkezett önként a rendőrségen. Kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel korábbi ittas vezetése miatt a már bevonták azt - és azóta is követett el újabb, hasonló jellegű bűncselekményt. Ezen túlmenően a vádlott a vezetésre egészségügyileg alkalmatlan.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen az életét vesztette.

A sértett a vádlott sokszoros közekedési szabályszegései miatt halt meg a közúti balesetben, ezért a Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt ellene halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, továbbá minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével.

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.