Futni akart az embercsempész a rendőrök elől

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt az ügyészség egy moldáv férfi ellen, aki egy híján 20 migránst próbált Ausztria irányába szállítani. A vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

Tizenkilencen egy gépjárműben

A férfi Szerbiában egyezett meg ismeretlen megbízójával abban, hogy az illegális határátlépőket Ausztriába viszi, amelyért 100 eurós fizetség ütötte volna a markát. A gyanúsított ennek érdekében Magyarországra utazott, majd a szerb-magyar határtérségben 19 magát szír, illetőleg palesztin állampolgárnak valló személyt vett fel az autójába. Röviddel azután, hogy Ausztria irányába elindult, Ruzsa külterületén a rendőrök ellenőrzés alá vonták.

A férfi az autóval megállt, majd megpróbált elfutni, de rövid üldözést követően a rendőröknek sikerült őt elfogniuk, előállítaniuk és őrizetbe venniük.

A vádlott utasai az ország területére történő belépéshez és az ország területén tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek – így az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően cselekedtek, és visszavezették őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Hatszáz felett a napi fertőzöttek száma, Szegeden és a környéken 25-en vannak

Következő sztori

Előválasztás: a Momentum nyerte Szeged kettes körzetét