Illegális bevándorlás

Futni akart az embercsempész a rendőrök elől

Futni akart az embercsempész a rendőrök elől

2021. szeptember 30., csütörtök
Futni akart az embercsempész a rendőrök elől

Vádat emelt az ügyészség egy moldáv férfi ellen, aki egy híján 20 migránst próbált Ausztria irányába szállítani. A vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

Tizenkilencen egy gépjárműben

A férfi Szerbiában egyezett meg ismeretlen megbízójával abban, hogy az illegális határátlépőket Ausztriába viszi, amelyért 100 eurós fizetség ütötte volna a markát. A gyanúsított ennek érdekében Magyarországra utazott, majd a szerb-magyar határtérségben 19 magát szír, illetőleg palesztin állampolgárnak valló személyt vett fel az autójába. Röviddel azután, hogy Ausztria irányába elindult, Ruzsa külterületén a rendőrök ellenőrzés alá vonták.

A férfi az autóval megállt, majd megpróbált elfutni, de rövid üldözést követően a rendőröknek sikerült őt elfogniuk, előállítaniuk és őrizetbe venniük.

A vádlott utasai az ország területére történő belépéshez és az ország területén tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek - így az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően cselekedtek, és visszavezették őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.