Közélet

Egyre jobban néz ki az új szegedi Sportaréna

Egyre jobban néz ki az új szegedi Sportaréna

2021. szeptember 14., kedd
Egyre jobban néz ki az új szegedi Sportaréna

Egyre inkább kirajzolódik, hogy miként fog kinézni a Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok. A Felső Tisza-parton épülő aréna munkálatai a tervek szerint az ősz végére fejeződnek be. A MOL-Pick Szeged is várhatóan beköltözik még 2021-ben az arénába, a THW Kielt már az új létesítményben fogadhatják december 9-én.

De már lehet jegyet is váltani az Arénába, ahogy azt néhány napja mi is megírtuk, a férfi kézilabda Eb szegedi csoportmeccseire már a napijegyeket is elkezdték árulni. Ha nem is vásárol jegyet, érdemes megnézni az alaprajzot. Szegedi szemnek szokatlan, hogy egy sportcsarnokban ennyi hely van Szegedn.

A januári kontinenstornán három napon, összesen hat mérkőzést játszanak majd. Szegedre érkezik többek között a friss olimpiai bajnok francia válogatott és Horvátország is.

AZ ARÉNÁRÓL SZÁMOKBAN

A Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok három épületet foglal magában, összesen 29 ezer négyzetméter hasznos alapterületen. Az egyik épületben a Pick kézilabda-akadémiája kap otthont, a kisebb edzőcsarnokba 1500 néző fér majd be és itt mérkőzéseket is rendeznek majd a tervek szerint. Az Arénában 8300 néző ülhet a lelátóra, a földszinten 3+1 bejárat, az első emeleten további 1 bejárat lesz. Megoldódik a régi sportcsarnok legnagyobb hiányossága, azaz 555 parkolóhelyet is kialakítanak, emellett 14 autóbusz is parkolhat, valamint 277 biciklitároló is várja a látogatókat.

A régi stadion bontásánál 12 ezer köbméterföldet és 4200 négyzetmétersalakot mozgattak meg és elbontottak több mint 13 ezer négyzetméternyi épületet is. Az új csarnok alapozásához közel 6 ezer köbméter betont és 1100 tonna acélt használtak fel. Az acél tartószerkezet súlya 2400 tonna. A nagycsarnok 29 méter magas lesz, ami igazán impozáns látványt nyújt majd.
A szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok is a Modern városok program keretében épül meg közel 40 milliárd forintból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.