/

Egyre jobban néz ki az új szegedi Sportaréna

Egyre inkább kirajzolódik, hogy miként fog kinézni a Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok. A Felső Tisza-parton épülő aréna munkálatai a tervek szerint az ősz végére fejeződnek be. A MOL-Pick Szeged is várhatóan beköltözik még 2021-ben az arénába, a THW Kielt már az új létesítményben fogadhatják december 9-én.

De már lehet jegyet is váltani az Arénába, ahogy azt néhány napja mi is megírtuk, a férfi kézilabda Eb szegedi csoportmeccseire már a napijegyeket is elkezdték árulni. Ha nem is vásárol jegyet, érdemes megnézni az alaprajzot. Szegedi szemnek szokatlan, hogy egy sportcsarnokban ennyi hely van Szegedn.

A januári kontinenstornán három napon, összesen hat mérkőzést játszanak majd. Szegedre érkezik többek között a friss olimpiai bajnok francia válogatott és Horvátország is.

AZ ARÉNÁRÓL SZÁMOKBAN

A Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok három épületet foglal magában, összesen 29 ezer négyzetméter hasznos alapterületen. Az egyik épületben a Pick kézilabda-akadémiája kap otthont, a kisebb edzőcsarnokba 1500 néző fér majd be és itt mérkőzéseket is rendeznek majd a tervek szerint. Az Arénában 8300 néző ülhet a lelátóra, a földszinten 3+1 bejárat, az első emeleten további 1 bejárat lesz. Megoldódik a régi sportcsarnok legnagyobb hiányossága, azaz 555 parkolóhelyet is kialakítanak, emellett 14 autóbusz is parkolhat, valamint 277 biciklitároló is várja a látogatókat.

A régi stadion bontásánál 12 ezer köbméterföldet és 4200 négyzetmétersalakot mozgattak meg és elbontottak több mint 13 ezer négyzetméternyi épületet is. Az új csarnok alapozásához közel 6 ezer köbméter betont és 1100 tonna acélt használtak fel. Az acél tartószerkezet súlya 2400 tonna. A nagycsarnok 29 méter magas lesz, ami igazán impozáns látványt nyújt majd.
A szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok is a Modern városok program keretében épül meg közel 40 milliárd forintból.

Előző sztori

Járdacsillagászati bemutató lesz a Dugonics téren

Következő sztori

Kézi BL: nem várják négyes döntőbe a Pick Szegedet a szakértők