Egy éjszaka alatt közel 100 illegális bevándorlót kaptak el a megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: police.hu

Tegnap éjszaka, illetve ma hajnalban sűrű műszakot tudhattak le a Csongrád-Csanád megyei egyenruhások, aki a déli határszakaszt védik: öt csoportban, 96 határsértőt fogtak meg. Minden esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el és visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz az illegális bevándorlókat.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a röszkei és a ásotthalmi polgárőrökkel, továbbá a mezőőrökkel együttműködve tegnap este 10 óra előtt, 11 óra 2 perckor és éjjel fél 12-kor 55 migránst tartóztattak fel. A három csoport tagjaira Öttömös és Röszke külterületein bukkantak rá. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán és török állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Nem sokkal hajnali fél 1 előtt Zákányszék belterületén igazoltatás alá akartak vonni egy bosnyák rendszámú tehergépkocsit a mórahalmi rendőrőrs járőrei, de a sofőr nagy sebességgel továbbhajtott Bordány irányába, hiába alkalmaztak az egyenruhások megkülönböztető jelzést. A férfi egy földúton elakadt a járművel, majd kiugrott belőle és a helyszínről elmenekült. Az rendőrök a haszongépjármű rakterében 28 határsértőt találtak. Az embercsempész felkutatása folyamatban van.

Később, éjfél után 55 perccel a szegedi határőrök és az ásotthalmi mezőőrök szintén egy csoport migránsra bukkantak, amely 13 főt számlált – ők Ásotthalom külterületein bóklásztak és afgán állampolgárként azonosították magukat, de ebben az esetben sem tudták ezt semmivel igazolni.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárás. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

via police.hu

Előző sztori

VALAMI történik Szegeden: nagyon belenyúlt ebbe a szegedi jobboldal

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Első külföldi rockzenei flashmobját rendezte meg a magyarországi CityRocks