Illegális bevándorlás

Egy éjszaka alatt közel 100 illegális bevándorlót kaptak el a megyénkben

Egy éjszaka alatt közel 100 illegális bevándorlót kaptak el a megyénkben

2021. szeptember 14., kedd
Egy éjszaka alatt közel 100 illegális bevándorlót kaptak el a megyénkben

Tegnap éjszaka, illetve ma hajnalban sűrű műszakot tudhattak le a Csongrád-Csanád megyei egyenruhások, aki a déli határszakaszt védik: öt csoportban, 96 határsértőt fogtak meg. Minden esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el és visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz az illegális bevándorlókat.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrségjárőrei a röszkei és aásotthalmi polgárőrökkel, továbbáa mezőőrökkel együttműködve tegnap este 10 óra előtt, 11 óra 2 perckor és éjjel fél 12-kor 55 migránst tartóztattak fel. A három csoport tagjairaÖttömös és Röszkekülterületein bukkantak rá.Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán és török állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Nem sokkal hajnali fél 1 előtt Zákányszék belterületén igazoltatás alá akartak vonni egy bosnyákrendszámú tehergépkocsit a mórahalmi rendőrőrs járőrei, de a sofőr nagy sebességgel továbbhajtott Bordány irányába, hiába alkalmaztak az egyenruhások megkülönböztető jelzést. A férfi egy földúton elakadtajárművel, majd kiugrott belőleés a helyszínrőlelmenekült.Az rendőrök a haszongépjármű rakterében 28határsértőt találtak. Az embercsempész felkutatásafolyamatban van.

Később, éjfél után 55 perccel a szegedi határőrök és az ásotthalmi mezőőrök szintén egy csoport migránsra bukkantak, amely 13 főt számlált - őkÁsotthalom külterületein bóklásztak és afgán állampolgárként azonosították magukat, de ebben az esetben sem tudták ezt semmivel igazolni.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárás. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

via police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.