Bútorokkal kiépített rejteken csempészte a migránsokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatását indítványozta annak a román férfinak, aki 17 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szeptember 15-én este furgonnal lépett be az ország területére Románia felől. Az este folyamán Szegeden több benzinkútnál is megállt, majd nem sokkal éjfélt követően 17 szír, szomáliai, etióp, szudáni és afgán állampolgárt vett fel. Amikor a rendőrök ellenőrizni akarták, a férfi 140 km/h-s sebességgel elhajtott. Rövid üldözést követően, szolgálati autójukkal az utat lezárva, sikerült a hatóságoknak elkapniuk a gyanúsítottat.

A furgon rakterében bútorokban kialakított, szellőzővel ellátott rejtekhelyekről állították elő a határátlépőket.

Őket ismeretlenül maradt embercsempészek juttatták át a határon illegálisan.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés ténye, valamint a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Képünk csak illusztráció!

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Covidmentes szeretet ölelés az Egyetemnek

Következő sztori

Felmarják a Híd utcát, marad a forgalmi rend