Beindul a hokiszezon: idegenben kezd a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Jégkorong Szövetség elkészítette az OB II-es bajnokság sorsolását. A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű idegenben, október 10-én, a Zempléni Hiúzok sátoraljaújhelyi otthonában kezdi a 2021–2022-es pontvadászatot.

A bajnokságban hat együttes szerepel, a már említett kettő mellett a Worm Angels, a MAC Ikonok, a PHC és a KMH SE küzd a pontokért. Ami a lebonyolítást illeti, az utóbbi években megszokott egy helyett két teljes kört játszanak az együttesek, mindez azt jelenti, hogy a szegediekre húsz meccs, ebből tíz hazai bajnoki vár a márciusig tartó alapszakaszban, ezt követően pedig a rájátszásban dől el a végső helyezések sorsa.

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű játékosai a felkészülés első felében külön gyakoroltak, hisz a csapat szegedi magja mellett több budapesti hokis is a keret tagja. A múlt héten viszont a szegedi műjégpálya jegén 22 játékos részvételével sor került az első közös edzésre, amit az új edző, Kukucska Balázs vezetett. Rajta kívül is feltűnt néhány új arc: friss igazolásként csatlakozik a kerethez az utánpótlásedzőként ugyancsak Szegeden dolgozó Vojnits Bence, valamint Erdély Simon Bálint, Pápa Barnabás, Szabó Zsolt és Kiss Benedek, akik korábban a Vasasban szerepeltek. Biztos távozó eddig Mach Márton, Bálint Tamás és Maslac Michael.

– A legfontosabb, hogy minél hamarabb megismerkedjek a játékosokkal, átlássam a lehetőségeket. Elöljáróban azt mondhatom, van fantázia a keretben, hisz fiatal, ambiciózus szegedi tehetségek mellett rutinosabb hokisok is a csapat tagjai – mondta a 28 éves Kukucska, aki az Újpest mezében a MOL Ligában is szerepelt, eközben fiatalon, hét évvel ezelőtt kezdett edzősködni. A szakember eddig a Vasasnál dolgozott, sőt az piros-kékek U14-es csapatánál továbbra is munkában marad, mert össze tudta a feladatot egyeztetni a szegedi kihívással. Ha valakinek ismerős a neve, ne csodálkozzon: a Tisza Volán mezében két szezont húzott le a szerb bajnokságban.

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 2021-es meccsei:
október 10., vasárnap:
 Zempléni Hiúzok–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű
október 17., vasárnap: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–PHC
október 31., vasárnap: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Worm Angels
november 7., vasárnap: MAC Ikonok–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű
november 14., vasárnap: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–KMH SE
november 21., vasárnap: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Zempléni Hiúzok
november 28., vasárnap: PHC–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű
december 5., vasárnap: Worm Angels–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű
december 12., vasárnap: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–MAC Ikonok
december 19., vasárnap: KMH SE–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű

Előző sztori

Meghosszabbították a koronavírus-törvény hatályát

Következő sztori

BOSSZÚ? Rosszul járna Szeged egy baloldali kormánnyal