/

Balhé a szegedi hajléktalanszállón: megütöttek egy szociális munkást

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett annak a nőnek a letartóztatására, aki egy szegedi átmeneti szálláson lépett fel erőszakosan – közölte a Csongrád-Csanád megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a nő szeptember 15-én, szerda reggel 7 óra körül jelent meg az egyik szegedi átmeneti szálláson, hogy annak szolgáltatásait igénybe vegye. A szállás szabályai szerint reggel 8 és este 6 óra közötti időtartamban van erre lehetőség és ezt az ott szociális munkatársként dolgozó férfi közölte is a gyanúsítottal. Ennek során a sértett megkérte a nőt, hogy hagyja el az intézmény területét, majd megpróbálta kivezetni a őt.

A szállás kapujához érve, de még annak udvarán a gyanúsított visszafordult és a mögötte haladó sértettet ököllel, egy alkalommal megütötte. A sértett a további ütések elől elhajolt, a gyanúsítottat a földre vitte, majd visszatartotta a rendőrök megérkezéséig.

A közleményben kiemelik, hogy az átmeneti szállás szociális munkatársa közfeladatot ellátó személynek minősül. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az indítvány alapjául az is szolgált, hogy a nő többszörösen büntetett előéletű, cselekményét különös visszaesőként követte el.

Kiemelt képünk illusztráció

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Hőlégballonok lepték el a szegedi eget

Következő sztori

Itt a legújabb előzetes a Gyurcsány filmből-Gyurcsány Ferenc is szerepel benne