Balhé

Balhé a szegedi hajléktalanszállón: megütöttek egy szociális munkást

Balhé a szegedi hajléktalanszállón: megütöttek egy szociális munkást

2021. szeptember 16., csütörtök
Balhé a szegedi hajléktalanszállón: megütöttek egy szociális munkást

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett annak a nőnek a letartóztatására, aki egy szegedi átmeneti szálláson lépett fel erőszakosan – közölte a Csongrád-Csanád megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a nő szeptember 15-én, szerda reggel 7 óra körül jelent meg az egyik szegedi átmeneti szálláson, hogy annak szolgáltatásait igénybe vegye. A szállás szabályai szerint reggel 8 és este 6 óra közötti időtartamban van erre lehetőség és ezt az ott szociális munkatársként dolgozó férfi közölte is a gyanúsítottal. Ennek során a sértett megkérte a nőt, hogy hagyja el az intézmény területét, majd megpróbálta kivezetni a őt.

A szállás kapujához érve, de még annak udvarán a gyanúsított visszafordult és a mögötte haladó sértettet ököllel, egy alkalommal megütötte. A sértett a további ütések elől elhajolt, a gyanúsítottat a földre vitte, majd visszatartotta a rendőrök megérkezéséig.

A közleményben kiemelik, hogy az átmeneti szállás szociális munkatársa közfeladatot ellátó személynek minősül. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az indítvány alapjául az is szolgált, hogy a nő többszörösen büntetett előéletű, cselekményét különös visszaesőként követte el.

Kiemelt képünk illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.