Az idén sem sorolnak át önköltséges félévre senkit

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs idén is azt támgoatja, hogy ne soroljanak át felsőoktatási hallgatókat önkötlséges félévre – derül ki a HÖOK közösségi felületén.

A konkrétumok még nem ismertek, így azt nem lehet tudni, hogy a megkötött Diákhitel szerződések, illetve a kifizetett félévek tekintetében mi lesz az eljárás. Az viszont biztos, hogy akiket júliusban átsoroltak, a döntés értelmében mégis megtarthatják a férőhelyüket.

Akiket önköltségesről soroltak át állami férőhelyre, azoknak sem kell aggódni: nem kell félévet fizetniük mások javára.

Tavaly a járvány miatt egyszer már eltörölték az átsorolásokat, ahogy a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsga-követelményeket is felfüggesztették. Sokáig bizonytalannak tűnt, hogy ezeket a kedvezményeket idén is elérhetővé teszi-e a kormány, ám július végén előbb a nyelvvizsgát engedték el, most pedig az átsorolásokat is.

Bár a tanévet jelenléti formában kezdik meg és a SZIN-t is megtartották augusztus végén, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a bizonytalan járványhelyzet miatt sem az Összegyetemi Gólyatábort nem tartja meg, sem a tanuló bérleteket nem osztja ki a hallgatóknak.

Előző sztori

Több mint egy millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Jelzőtáblák a biztonságos közlekedésért